Bad i Ullån

När värmen intar Åre är det läge för bad. För lite värme i luften behövs för att badvattentemperaturerar här i Åre ska var övervinnliga. Det finns många badställen att välja på i området men ett av våra favoriter är Ullån i Ullådalen.

Badstället har kallats naturens eget vattenland och ja, här går det att både svalka sig och leka av sig. Ullån forsar fram över stenar och bildar små pooler och minivattenfall. Vattenströmmen kan ta tag i en ordentligt så det gäller att ha koll på mindre barn, i alla fall i vissa passager.

Hitta till Ullån

Det är enkelt att hitta hit. Åka E14 mot Norge, i utkanten av Åre by svänger du upp mot Rödkullen/Ullådalen. Passera förbi Rödkullen och Buustamons Fjällgård och parkera i slutet av vägen (vid Ullådalsliften). Gå 150 meter väster ut. När du kommer till Ullån kan du gå antingen uppför eller nerför för att hitta en bra plats att slå dig ner på. Är det vackert väder kan det vara en hel del folk här men vi har aldrig haft problem att hitta en egens stenhäll i alla fall.

En man och ett barn leker i en forsande vatten.Forsande vatten och klipphällar.En å som flyter i skogen med stenar i.Ett barn i badkläder sitter på en klipphäll i en å.Två barn leker i forsande vatten.Ett barn sitter och håller en barkbåt med ett löv som segel.En kvinna badar i en pool i en fors.Ett glatt barn sitter i forsande vatten.Forsande vatten och klipphällar.

2 reaktioner till “Bad i Ullån

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.