Reseåret 2020 – så verkligen inte ett reseår

2020 har varit mycket men det har då inte varit ett reseår. Men jag ska ändå, som traditionen bjuder, göra en sammanfattning av familjen Lifs knappa resor.

Skidåkning i februari

2019 avslutades med en resa till Åre och sen gick det inte många veckor av 2020 innan vi var tillbaka igen. I februari fick vi till en veckas skidåkning utan så mycket sol men massor av härliga åk. Och premiär för hela familjen på afterski. Nästan lite ironiskt…

Framme i Åre

Två vuxna och två barn i en sittlift.

reseåret2020_3

Corona och ny cykel

Sen slog coronan till med full kraft. Planerna på påsk i Thailand hann knappt födas innan de snabb blev ett minne blott.

Istället köpte jag mig en cykel. Det blev några turer i skogen på Ekerö under våren. Väldigt nöjd med cykeln även om jag lyckades volta över styret och fick röntga nacken. Suck…

En kvinna på en mtb.

Hästlycka på Ridled Sörmland

En av årets höjdpunkter var när jag och en kompis åkte till Sörmland för att rida i två dagar. Vi hyrde var sin islandshäst och gav oss iväg med kartan för att rida till gården där vi skulle övernatta. Trötta och varma kom vi fram, tog oss ett nakendopp i sjön och serverades sen trerätters middag av värdfamiljen. Dagen efter red vi tillbaka. Ett perfekt upplägg!

En yttare och häst fotad bakifrån.

Gränna och en trolsk båttur

Juli inledde vi med ytterligare en begravning, nummer tre det här riktiga skitåret men för att göra det lite mindre tungt stannade vi ett par dagar på Smålandsgården utanför Gränna. Vi cyklade mtb på Grännaberget med perfekt svåra leder för mig och sen tog vi en trolsk båttur i John Bauers spår.

Mörkt vatten och en grön och lummig skog.

Utflykter hemma vid

Vi upptäckte också närområdet mer än någonsin den här sommaren. Det blev bland annat Dalarö, Rosenhill, Gunnes gård och Anunds hög.

reseåret2020_8

Paltorps äventyrsgård och skogsby

I juli gjorde vi också en tvådagarsutflykt till Paltorps äventyrsby och bodde över i deras skogsby. Riktigt bra utflykt från Stockholm!

Vårt besök på Paltorp.

Ett barn drar sig fram i en hinderbana.

Och så Åre så klart

Det blir alltid Åre på sommaren (och vintern). I år blev det mycket cykel, både i skog och nedför berg. Första året för Rufus att prova downhill och han gjorde det med glans. Men vi hann även med fiske, kajak, vattenfall och bad.

En sommarvecka i Åre.

Cykling i två dagar.

reseåret2020_9

Hösten 2020 och Zion

När hösten kom började jag på nytt jobbuppdrag i Uppsala. Jag fick åka dit för att hämta dator och telefon men sen blev det slut på Uppsalaresorna och jag fick nöja mig med källaren hemma i Bromma. Vilket jag i och för sig är rätt nöjd med. Några resor blev det inte tal om under hösten med ett enda undantag. Jag och Roger åkte ner till Göteborg för att hämta hem årets största behållning, Zion.

Efter att ha funderat på hund under många år insåg vi (som så många andra) att det här året var bästa tillfället att kunna ge en valp all den tid som behövs i början. Vi började söka valp redan i vintras men först i september fick vi napp. Det hade kommit ett sent återbud hos vår kennel och efter att ha läst stamtavlor, meriter och mentaltester tills ögonen gick i kors tackade vi ja till en liten röd, trefärgade austrailian shepherd-valp vid namn Aymik’s Wild Zion som hos oss kort och gott fick heta Zion med svenskt uttal. Hans namn kommer dock från en nationalpark i Utah, USA som nu ligger på min bucketlist.

En hundvalp av rasen australian shepherd.

2020 avslutas i Åre

Efter mycket velande fram och tillbaka bestämde vi oss för att åka till Åre för att avsluta 2020 och inleda det förhoppningsvis mycket bättre 2021. Men istället för att ha två olika familjer boende hos oss är vi nu här själva. Tråkigt så klart men vi är ändå enormt glada för att vi har kunnat åka hit och njuta av Åre, snön och vår lägenhet.

God fortsättning, gott nytt år och ett spännande nytt reseår på er alla!

 

9 reaktioner till “Reseåret 2020 – så verkligen inte ett reseår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.