Bloggsegt, vi åker till Åre och god jul

Det har varit en lång höst. Tung på många sätt. Människor far illa, människor dör och världen krymper. Och då inte på det där underbara sättet som när man upplever ett alldeles nytt hörn av världen och ett land långt långt bort känns lite mer bekant och nära, utan när min egen värld krymper för att jag inte kan/bör/vill röra mig längre bort än hemmavid.

Vi har det trots allt bra

Jag och familjen har klarat oss bra, vi borde egentligen inte ha så mycket att klaga på. Inte i jämförelse med många andra. Inga dödsfall eller svårt sjuka i vår familj eller bekantskapskrets. Barnen har kunnat gå i skolan och idrottat. Jag och Roger har jobbuppdrag och kan jobba säkert hemifrån. Visst saknar vi att umgås med våra vänner och självklart är det tufft att inte kunna träffa våra äldre släktingar som vi vill. Men hösten har varit mild så utefikor, korvgrillning och promenader har trots allt fungerat. Och i stort sett varje kväll har vi digitalt sällskap till middagen av min mamma och min faster. Och jag känner mig trots allt lyckligt lottad i allt det här.

Segt som resebloggare

Men som resebloggare blev det segt redan i våras. Jag tappade suget. Skrev halvhjärtat klart en del inlägg från tidigare resor men sen tog det stopp. Jag har massor kvar att skriva från t ex Maldiverna, Senegal och Oman. Och efter sommaren tog bloggandet mer energi än det gav. Då blev inga inlägg alls. Men det får vara så. Bloggen ska vara kul att hålla på med, då får bloggen helt enkelt vila till sig lite och vänta på bättre tider.

Höstens höjdpunkt

Men visst har det ändå funnits en höjdpunkt den här hösten och den höjdpunkten heter Zion. Familjemedlem nr 5 i familjen Lif. Zion är en australian shepherd och har nu hunnit passera fem månader. Vi har länge velat ha en hund och från dag ett så har Zion känts som en självklarhet hos oss. Han kommer att hänga med oss på det mesta och självklart kommer han fått ett pass så småningom.

En hund i profil i lätt snöfall.

Vi åker till Åre

Men vinter och Åre då? Jo, det blir en sväng för oss upp till vår lägenhet. Vi måste ju introducera Zion för snö! Två veckor, över nyår och in på det ny året. Det förhoppningsvis bättre året. Vi åker egen bil och har eget boende. I och med läget så kommer vi inte få besök av de två familjer som skulle varit hos oss en vecka var. Tråkigt så klart men ja, det är ju som det är.

Kanske kommer vår resa till Åre locka fram lite blogglust. Kanske inte. Men efter en slitig höst så ska jag i alla fall njuta av lite ledighet med familjen.

God jul på er alla!

En skidåkarselfie.
Snart är vi där igen!

En man och ett barn står högst upp i en skidbacke. Fjäll i bakgrunden.

IMG_3847

 

2 reaktioner till “Bloggsegt, vi åker till Åre och god jul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.