Sommaren 2020

Semestern är slut, skolan har börjat och jag har jobbat en vecka på mitt nya jobbuppdrag. Det känns det som att det är dags att summera sommaren 2020. Sommaren som inte var lik någon annan jag upplevt. Och förhoppningsvis inte kommer att uppleva igen.

Får vi resa alls i sommar

I våras föll alla våra planer på att åka på tågsemester ner i Europa, som vi gjorde sommaren 2019. Vi hade siktat in oss på Holland, Luxemburg och Belgien, där vi skulle hyra hus med pool, en bit från havet. Men som tur var så hade vi inte hunnit boka något som inte enkelt gick att avboka.

Till detta var det ju också väldigt oklart, där i våras, om vi ens skulle få resa utanför Stockholm. Någon gång i april fick vi lite panik och började boka in ungarna på läger. Sådana verkade de ju i alla fall vara ok att köra med vissa justeringar, så den här sommaren blev lite av en lägersommar för våra ungarna. Båda gillar det så det var glada över planerna.

Läger, läger och åter läger

Sen var det ju det här med uppdrag för oss egenkonsulter så här i coronatider. Både Roger och jag avslutade våra tidigare uppdrag i våras och kände väl en viss stress inför ovissheten på marknaden. Men tillslut skrev jag på nytt uppdrag i juni med start i augusti och Roger skrev på för ett kortare uppdrag med start dagen efter, vilket gjorde att han jobbade delar av juli då vi planerat familjesemester så vi fick stuva om lite i de väldigt lösa planerna som vi hade. Då var det perfekt med alla läger.

Morris som under terminen spelar trummor började sommaren med ett spela-i-band-läger och tyckte det var så kul så att han kommer att fortsätta med det i höst, parallellt med sina vanliga trumlektioner. Sen var det dags för tennisskola följt av seglarskola när han bodde hos mormor en vecka. Och seglarskolan var så kul att han ett par veckor senare åkte han på seglarläger med 3 övernattningar. Stort för oss föräldrar. Och innan skolstart var det dags för friidrottläger också.

Rufus började med fotbollsskola för att sen bo en vecka hos mormor och gå på ”Sommarkul” som är ett dagkollo. I slutet av sommaren var det sen dags för det efterlängtade gymnastiklägret.

Tre segelbåtar vid en sjö.
Både seglarskola och seglarläger hann Morris med i sommar.

Ridning på Ridled Sörmland

Ibland är det bra härligt att lämna familjen hemma och göra något riktigt roligt med en kompis. I juni stack Ebba och jag till Sörmland för att rida i två dagar med övernattning på bondgård. Bara hon och jag och två hyrda hästar. Riktigt lyxigt!

Två hästar på en grusväg.

En tur till Småland

När Rufus var hos mormor och gick på Sommarkul så åkte resten av familjen till Småland. Orsaken var ju inte alls rolig, vi skulle på Rogers fasters begravning men vi passade på att pigga upp oss med besök i Gränna, båttur i John Bauers sagovärld och stigcykling på Grännaberget.

Sommar2020_5

Dalarö

Rufus och jag hann med ett par dagar hos kompisar på Dalarö också. Bad i pool, promenader, grill och en massa prat. Härligt!

Dagar på Nyckelön

När vädret är ok så är det perfekt att hänga hos min mamma på Nyckelön som ligger i Mälaren mitt emellan Västerås och Eskilstuna. Många bad, utflykt till vikingagravarna vid Anundshög och en tur till min kusins fantastiska sommarställe utanför Virsbo hann vi med. Och en hel del fiske, något som ungarna verkligen fått smak för den här sommaren.

Sommar2020_8

Palltorps äventyrsgård och skogsby

Vi passade på att tillbringa två dagar och en natt på Palltorps äventyrsgård och skogsby. Perfekt utflyktsmål och övernattningen i stugan som hette Kråkslottet var jättemysig. Vi lekte, kämpade oss igenom hinderbanor, badade bastu och lagade pizza över öppen eld i uteköket.

Två barn bakar pizza i ett utekök.

Älskade Åre

Sen blev det äntligen dags för en tur upp till Åre, som alla somrar sen vi skaffade oss vår lägenhet där. Ju äldre ungarna blir ju mer cykel blir det. I år hade till exempel Rufus premiär i downhillen och hela familjen hade en fantastisk dag i backarna. Ungarna betygsatte vår downhill-dag som den bästa på hela sommaren. Vi cyklade också en hel del stig i Björnen där det bara blir fler och fler leder för varje år. Årets favorit var Stubinen. Vi hann också med lite vandring, lite fiske, besöka Tännforsen och paddla kajak på Ottsjön.

En pojek paddalr kajak på en själlsjö.

Hemma i Bromma

Sen har det ju varit en hel del tid hemma i Bromma också. Ovant men bra för får nylagda gräsmatta som har blivit vattnad ordentligt. Hört många som klagat på vädret den här sommaren men jag har nog för kort minne. Jag tycker att det har varit varmt och soligt och massor av bad. Jag badar ju normalt inte i Sverige. Alldeles för kallt men den här sommaren har jag tappat räkningen på mina bad så lite bra väder måste det allt ha varit. Men vi har varvat baden med utflykter i närområdet också, som till exempel Kärsön, Rosenhill och Gunnes Gård.

Sommar2020_3
Jo en hel del bad har det blivit bland allt folk på Stockholms badstränder. De dagar det var som mest gav vi upp och åkte hem igen för att försöka lite senare elelr på en annan plats.

Sammanfattning av sommaren 2020

  • Bäst: Ridning och downhill
  • Sämst: Ovissheten och begravning

Sommaren 2020 blev verkligen inte som planerad, men som Roger och jag konstaterade, så har vi nog aldrig känt oss så utvilade och redo att jobba igen som efter den här sommaren. Och bra är väl det, mycket bra till och med. Men vill vi ha en sådan här sommar nästa år också? Jag hoppas verkligen inte att det blir så. Jag saknar det långväga resandet. Jag vill uppleva nya länder och nya platser. Jag älskar Sverige på sommaren men vill ha mer. Världen är ju så stor.

Cykling Åre_5

Tidigare år

Sommaren 2019.

2 reaktioner till “Sommaren 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.