Sommaren är slut

Sommaren är slut. Kanske i det konstigaste laget att skriva när det är varmt ute så att man försmäktar. Men det finns ju flera sätt att se på sommaren.

Jobbstart

Roger började jobba förra måndagen medan jag och ungarna hade vår sista sommarledighetsvecka för det här året. Rufus på gymnastikläger och Morris på friidrottsläger. En talade avslutning på sommarlovet som verkligen har gått i lägrens tecken. Och i måndags var det så min tur att börja jobba. Men med ledighet sedan i april någon gång så kändes det ändå helt ok.

Nytt uppdrag och ny stad. Jag kommer att jobba som produktionssamordnare i Uppsala. Första dagen fick jag åka in till kontoret och träffa ett par av mina nya kollegor, hämta ut telefon och dator och få en rundvandring i det nästan helt öde lokalerna. För hos min kund är det hemmajobb som gäller så länge FHM rekommenderar det. Så i morse var det bara att köra igång och som tur var funkade alla uppkoppling, inloggningar och dagen bestod av ett mötesmarathon på Teams.

Skolstart

I morgon är det också skolstart. Inget jättejubel hos ungarna som gärna hade fortsatt att hänga på en badstrand istället men lite kul ska det ändå bli och träffa alla kompisar. Jag brukar tycka att det är roligt att följa med dem första dagen och få se alla förväntansfulla och glada ungar men i år blir det ju inte så. Skolan har fattat beslut om att vi inte ens får gå in på skolgården. Rätt beslut så klart, men ändå lite vemodigt. Å andra sidan har jag flera möten på förmiddagen så jag hade ju ändå inte kunnat vara med utan det blir Roger som i alla fall får gå med dem fram till skolan.

Slutet på denna annorlunda sommar

Det har varit många fler läger för ungarna och ingen resa utomlands och jag har badat flera gång i Sverige än någonsin (i alla fall i vuxen ålder) och Roger har jobbat ett par veckor i juli och försmäktande varmt när vi började jobba. Ja, inte har det varit en vanlig sommar men jag har nog inte känt mig så utvilad och redo för hösten som efter denna. Allting har ju något gott med sig osv…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.