En sommarvecka i Åre

Igår kväll kom vi hem efter ännu en sommarvecka i Åre. Och som vanligt tjatade både ungarna på att vi ska flytta dit. Men nej, hur mycket vi än älskar att vara i där hela familjen så är vårt hem här i Stockholm.

Söndag

Prognosen visade på bra väder vår första dag i Åre så vi passade på att ta oss upp på Åreskutans topp. Tidigare har vi tagit Kabinbanan upp till dess bergstation och gått sista biten men i år var den inte igång utan vi fick ta först VM-8an och byta till Gondolen men det funkar ju det också.

Visst hade vi hört och läst att det var mycket människor i den svenska fjällen i år men vi var inte riktigt beredda på att få köa som vi gjorde. Men vad gjorde det när vi väl kom upp och fick njuta av den fantastiska utsikten.

Åre_sommaren2020_2

Vill du läsa mer om hur man tar sig till toppen så finns här ett inlägg med lite tips: Till Åreskutans topp.

Måndag

Den dag som hela familjen längtat efter, den dag vi hade bokat in oss för downhill-cykling. För Rufus var det dessutom DH-premiär!

Efter en introduktion tillsammans med Åreguiderna så ägnade vi resten av dagen att prova årets nya leder.

Bästa dagen enligt hela familjen!

Åre_sommaren2020_3

Tisdag

Mer cykling men nu i skogen och med våra egna XC-cyklar. Det är inte bara nya downhill-leder som kommer till varje år utan även skogsleder borta i Björnenområdet. Vi cyklade bland annat Mineralen, Kopparn, Tändhatten och nya favoriten Stubinen som gav en hel del downhillkänsla. Ungarna provade också den nya pump tracken och teknikbanan nere vid Lokattsliften. Och det blev korvgrillning till lunch för ungarna och soppa i mattermos för mig. Roger blev utan sin soppa då han var tvungen att åka in till byn med sin cykel då hans bakbroms slutat att fungera. Ingen hit i lederna här.

På tisdagskvällen passade Roger och jag på att gå på dejt. Ungarna mutades med efterrätt och godis och vi fick ett par timmar på byn. Först middag på Boquerian och sedan en drink på Mr French. Lycka att det båda har blivit så stora!

Åre_sommaren2020_4

Onsdag

Det var ett par år sedan vi var vi Tännforsen och i år är det mycket vatten i rörelse så vi bestämde oss för att ta en utflykt dit. Och det var vi helt klart inte ensamma om att göra. Vi hade tur och fick en parkering direkt. Vädret växlade mellan duggregn och sol och vi lyckades i alla fall pricka in vår medhavda fika på rätt tid.

På eftermiddagen blev det sällskapsspel för hela slanten. Vi spelade Ticket to Ride för första gången och det fick höga betyg av oss alla.

Åre_sommaren2020_5

Torsdag

Torsdagen var en riktig mellandag. Sämst väder enligt prognosen och vi passade på att göra lite annat än att vara ute i naturen. Det blev en sväng till återvinningen i Järpen med en massa saker som hade samlats på i vårt förråd och några saker som vi tog med från våra grannar. När vi ändå var i Järpen besökte vi också Lundhags Fabriksbutik i Järpen. Stort sortiment men jag tycker väl inte det brukar vara några superpriser. Köpte min nya sovsäck där förra året som jag i alla fall är supernöjd med.

Sen var planen att ungarna skulle få sitt med ett besök på badet på Holiday Club. Det var liksom mutan för hela utflykten till Järpen. Men tji fick vi. När vi kom dit möttes vi av ens kylt att badet endast var till för boende på hotellet. Morr, även om jag kan förstå det i teorin. Ungarna fick ett mindre breakdown men lösningen fick bli mer Ticket to Ride och mer godis hemma i lägenheten istället.

Fredag

På fredagen var det dags för en cykeldag igen. Vi startade nere i Björnen med några varv i Stubinen innan vi grillade korv till lunch. Sen kände vi att det var lite för mycket folk där så vi drog vidare till Dirten istället. Där var det ungefär som vanligt, dvs ganska lagom få människor. Fredagen var också en riktigt varm dag så ungarna passade på att bada också i Åresjön mellan sina hopp i Dirten. Och visst det blev en omgång till av Ticket to Ride på kvällen.

Åre_sommaren2020_6

Lördag

Varför inte lyssna på sina egna tips om saker att göra med barn i Åre? Ett av mina bättre är att paddla kajak i Ottsjön så det hade vi bokat in på lördagen som skulle vara den dagen med bäst väder. Sol och nästan vindstilla. Det blev ingen strålande sol men lite lagom molnigt och på förmiddagen var det nästan spegelblankt i alla fall. Vi hyrde en K2, en K1 och en juniorkajak. Roger och jag turades om att paddla med Rufus. Vi paddlade ut till udden vid Ridvadet och åt matsäck. Inte pastasalladen som vi glömt i kylskåpet hemma men ett hopplock av saker som Roger och Morris hittade i halvt panik i affären i Ottsjö. Sen paddlade Roger och Morris en sväng med K2n bort till Vålån medan Rufus och jag stannade på stranden och kastade mackor. Eller i alla fall han för jag är urusel på det. När Roger och Morris kom tillbaka paddlade vi alla över till andra sidan sjön och fikade innan vi paddlade tillbaka igen. Då med lite vind och lite vågor. Efter bad så var det dags att åka hem till lägenheten igen och börja packa.

Åre_sommaren2020_7

Söndag

Heldag i bil, Åre – Bromma.

4 reaktioner till “En sommarvecka i Åre

    1. Nja… Tro tyvärr att jag och Roger skulle sakna för mycket annat. Och ungarna är nog inne på att i Åre får man åka skidor varje dag istället för att gå i skolan…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.