Äntligen Åre och en tur till toppen

Så var det äntligen dags för oss att packa bilen full och köra upp mot Åre. Det blir verkligen mycket packning när vi ska upp hit och trots att vi har en kombi så behövs takboxen. Skor och kläder för varierande väderlekar och temperaturer, allt från mössor till badkläder, även om badkläderna nog bara kommer att användas inomhus i år.

Till det ska bilen orka med fyra cyklar, cykelhjälmar, ryggplattor osv. Trots att vi gjort den här packningen ett antal gånger så glömmer vi alltid något. Ett år var det båda barnens skaljackor och i år var det vår lilla kylväska med en kylklamp. Men som vi konstaterade att så speciellt varmt kommer det nog inte bli den här gången så vi klarar oss nog. Får se vad vi mer kommer komma på att vi glömt…

Ankomstdag lördag

Vi kom upp igår kväll efter att ha sträckkört med ett kort stopp för mat i Hudiksvall och någon kisspaus här och där. Ungarna var i gasen som vanligt när vi kommer upp och hade svårt att varva ner för läggning men tillslut somnade de, om än efter Roger som kört hela vägen.

En tur till toppen

Idag söndag såg väderprognosen ändå helt ok ut och vi bestämde oss för att göra en av favoritaktiviteterna här i Åre, att gå till Åreskutans topp. Jag har skrivit lite tips inför en tur upp på toppen som du kan läsa här – Till Åreskutans topp.

Vi brukar alltid ta kabinbanan upp men i år blev det VM8an och Gondolen istället. Och det insåg vi ganska snart att vi inte var ensamma om. Kö till att köpa liftkort, kö till VM8an, och längst kö till Gondolen. Även om vi hört om hur mycket folk det är i Åre i år så var vi liksom inte riktigt beredda på det och gjorde oss alla lite småsura innan vi var upp så långt man kan komma med liftar. Men så fort vi fick börja gå istället blev humöret klart bättre.

En rad männsikor som köar till ett lifthus.
Och eftersom man självklart bara får åka ett sällskap i varje gondol den här sommaren så tar kön tid. Här till Gondolen på VM-platån.
Två barn som klättrar på ett berg.
Men så fort vi började gå uppför så blev humöret bättre och lite klättring på det så var vi alla glada igen.

En blåsig topp

Väl uppe på toppen med dess toppstuga så började det friska på rätt bra med blåst. Det var skönt med både mössa och vantar. Och även här var det köigt för att få den efterlängtade våfflan på toppen. När vi väl fått våra våfflor var vi rätt kalla och de slank ner snabbt innan vi tog de sista fotona och började gå ner igen.

Två barn går på snö på ett berg.
En del snö låg kvar men jag trodde faktiskt att det skulle vara mer än vad det var i år.
En man och två barn går nedför ett berg.
Efter var sin våffla var det så dags att ta led 214 ned igen.

En lugn förstadag

Vi tog en lugn förstadag i Åre och valde därför att åka lift även tillbaka ner igen. Nu var det dock helt utan köer. Vi lyckades också springa på en annan resebloggar, nämligen Lisa från Let’s go Explore och hennes yngsta dotter som också tog sig en sväng upp på Skutan.

Lite småhungriga, klockan var ju ändå två och vi hade bara ätit var sin våffla, så fick ungarna välja matstället. Självklart hamnade vi på Broken och jag överraskade både mig själv och familjen med att prova en ny rätt.

Ungarnas nya nöje fiske

Ungarna har börjat intressera sig för fiske så vi hade plockat med oss fiskegrejer upp också. Klart vi behöver takbox… Men det saknades en hov så vi åkte till fiskeaffären i Duvet och köpte en.

När vi kom hem så vill så klart ungarna fiska så Roger tog med sig dem och åkte tillbaka till Duvet och Indalsälven för lite kvällsfiske. En del mygg men ingen fisk blev resultatet.

I morgon kör vi Downhill

Nu är det dags att sova för i morgon blir det till att cykla downhill för hela familjen Lif.

2 reaktioner till “Äntligen Åre och en tur till toppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.