Dykbilder från Palau

Palau, en av världens minsta stater, blev självständigt först 1994 efter att, sedan andra världskriget, stått under förvaltning av USA och FN. Jag besökte landet och firade nyår där 2008/2009.

Jag och min kompis S hade tillbringat en dryg vecka på ön Yap i Mikronesiens federerade stater innan vi blev upphämtade av ett litet propellerplan som trafikerade en slinga runt öarna i Mikronesien och Palau. Till Palau, liksom Yap, hade vi rest för att få dykning i världsklass. Mycket haj, mycket stort men även en och annan nakensnäcka.

Mest kända dyksajterna är Blue Corner, där den första hajbilden är tagen, Ulong Channel, där du kan göra fantastiska drift dives och German Channel, där du har chans på mantor.

En annan känd sajt på Palau är Jellyfish lake. Där får du inte dyka men väl snorkla, till en ganska hög avgift ska tilläggas. Vi hade planerat att göra en utflykt dit men efter att jag skurit mig i foten under en kajaktur och fått sy några stygn på det lilla sjukhuset på ön, fick jag tyvärr stå över. Men det är ju alltid bra att spara något för att ha en orsak att åka tillbaka…

Haj under dykning i Palau.Tonfisk under dykning i Palau.Grå fisk under dykning i Palau.Napoleonfisk under dykning i Palau.Sköldpadda under dykning i Palau.Liten ljusrosa fisk under dykning i Palau.Två krabbor, vita med röda prickar och gula ögon under dykning i Palau.Fisk med stora tänder under dykning i Palau.Barracuda under dykning i Palau.Moish Idol under dykning i Palau.Porslinskrabba under dykning i Palau.Gegorgian sea fan under dykning i Palau.Haj under dykning i Palau.Stim av barracudir under dykning i Palau.Sköldpadda under dykning i Palau.Giant clam under dykning i Palau.Nakensnäcka under dykning i Palau.

4 reaktioner till “Dykbilder från Palau

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.