Dörrarna på ön Ile de Ngor utanför Dakar i Senegal

Under vår resa till Senegal tillbringade vi en knapp vecka i huvudstaden Dakar. En av dagarna åkte vi ut till ön Ile de Ngor för att titta på surfare, äta lunch och bada.

När vi gick runt på ön upptäckte vi något vi inte hade hört talas om. Ganska snabbt gick det upp för oss att hela ön var full av vackra dörrar. Dörrar på hus men framförallt dörrar i murar.

Jag tog massor av bilder och kan inte låta blir att dela med mig av dessa så här kommer en kavalkad av vackra dörrar från Senegal. Ja, alla var ju inte vackra som till exempel sista bilden men många var väldigt charmiga.

En blå dörr och en trädörr.En mörk trädörr med klocka och en ljusar trädörr med figurer på.En mörk trädörr nedan och svart järndörr över och en röd trädörr med gula och svarta prickar.En brun och blåd trädör med stora håligheter och en trädörr med inristade bilder.En grön trädörr i en orange mur och en utsnidad trädörr.En mörk trädörr med ett utsnidat gethuvud och en lappade dörr med trasiga plankor.

 

4 reaktioner till “Dörrarna på ön Ile de Ngor utanför Dakar i Senegal

    1. Senegal är absolut värt ett besök (eller fler). Det vi hade lit eländigt med var att ingen av oss tala det minsta franska och i stort sätt ingen i Senegal talar mer än några enstaka ord engelska. Turism finns i badorterna men den är fransktalande.

      Gillad av 1 person

    1. Håller med. Och i det här fallet tycker jag också att det var extra kul för att jag absolut inte förväntade mig fina dörrar på den lilla ön utan de bara dök upp.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.