Valborg 2020

Ja, inte mycket blev som vanligt den här Valborg. Igår hade båda ungarna lätt halsont så det var bara att glatt vara hemma med två pigga barn. Och så också idag.

Nytt trädgårdsförråd

Roger går med hela sin själ in i att bygga ett trädgårdsförråd till oss. Inte helt från grunden men från en byggsats. Ska verkligen bli skönt att få ut en massa saker ur vår källare som står ivägen för att vi ska kunna organisera där ordentligt. På förmiddagen fick Morris hjälpa till med grunden och på eftermiddagen fick Rufus hjälpa till med att bygga golvstomme.

En man och ett barn sågar brädor i en trädgård.
Rufus kom in efterråt och sa att han jobbat såååååå håååårt så att alla musklerna vääääärkte jäääääätemycket.

Lång dag

Själv har jag inte gjort så mycket. Städat lite, handlat och fixat lite småsaker. Och fått ungarna att göra skolarbete. Rufus matte och högläsning och Morris läsning i både svenska och engelska. Egentligen bord Morris gjort slagverksläxa också men jag orkade inte riktigt tjata om det idag. Han har svårt att hålla igång intresset nu när undervisningen i Kulturskolan är inställd och de får uppgifter via mejl istället. Hur som, kändes dagen på något sätt väldigt lång.

Ett dukat bord med tekakor, smör, ost och temuggar.
Förutom att jobba med förrådet så fick Roger också ett ryck att baka tekakor till mellis. Inte helt fel…

Reselängtan till lunchen

Vid lunchen idag fick jag en så stor reslängtan så det blev en massa prat om resor, närmare bestämt vilka moskéer vi hade besökt, vi lyssnade på lokalradio från Hongkong och efter maten letade jag fram någon godispåse som jag hade från Myanmar. Godis fick dock dåligt betyg från hela familjen men lukten hjälpte mig att drömma mig bort till en marknad i Sydostasien.

Valborgsfirande

Något vidare valborgsfirande blev det inte det här året. Inga vänner på middag och ingen sväng bort till brasan. Men heller inga borttappade barn i trängseln eller tjat om sockervadd. Vi åt middag hemma, Moules frittes och min mamma var med på datorn som vanligt. Det känns i alla fall mycket bra.

Men lite eld blev det trots allt. Mälarsscouterna som anordnar firande här hos oss körde på som vanligt fast utan publik och livestreamade allt istället. Vi satt hemma men firande in våren på dator och med egen eld i vår spis. Mysigt och mindre kallt.

Och varför firar vi Valborg? Här finns svaret.

Glad Valborg på er!

Valborg2020_4

 

2 reaktioner till “Valborg 2020

  1. Moules frites … mums! Vi gör också musslor hemma ibland, men då brukar det bli med bröd och ost. Men utomlands köper vi gärna med pommes frites. Just valborg saknar jag faktiskt inte, vi brukar inte fira. Men nog är allting konstigt i år.

    Gillad av 1 person

    1. Musslor är en av de få rätter som hela familjen gillar. Ja skaldjur över lag. Och musslor är ju både enkelt att laga och ganska billigt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.