Tema vatten – fotoutmaning i april

Vatten, jag älskar vatten. Måste jag välja blir det vatten före skog, berg och stad. Och för den delen även före öken och snö eller vad det nu finns för olika kategorier.

Till och med mina barn har fått vattennamn. Ja, inte som tilltalsnamn men som andranamn. Morris heter Naam efter det thailändska ordet för vatten och Rufus heter Anda efter Andamanska havet. Vatten är nummer ett för mig helt enkelt.

Fotoutmaning i april – tema vatten

Maria som driver resebloggen mariasmemoarer.com startade utmaningen och jag hänger gärna på så här kommer mina vattenbilder.

Vattendjur

En grön havssköldpadda simmar med en dykare bredvid sig.
Jag kan liksom inte visa vattenbilder utan att börja med ett av alla de underbara djur som bor i vattnet. Här en havssköldpadda i sällskap med T, en gammal dykkompis till mig. Bilden är tagen i Thailand, på Hin Daeng tror jag men är inte helt säker.

Dykning

En kvinna som dyker.
Ja det är lika bra att klämma en dykbild på mig också. Det är ju ändå mitt älskade vatten vi pratar om.

Vattenaktiviteter

Finns så otroligt mycket roliga vattenaktiviteter förutom dykning. Något som familjen Lif roade sig med på Kap Verde och som vi sen även gjorde i Senegal var att surfa med en boadyboard. Här är det Rufus som fångar en våg i Senegal.

Barn och vatten

En bebis simmar under vattnet.
Båda ungarna började med babysim när det inte ens hade blivit tre månader och båda älskade vatten från första början. Här är Rufus runt året och simmar i en pool i Thailand.

Och här kommer en film som visar hur Morris tränar på att gå i poolen med en platta som hjälp. Båda ungarna lärde sig gå på det här sättet. Så mycket härligare än en gåstol eller gåvagn.

Närbild

Närbild på vattenstänk med en strand i bakgrunden.
En helt slumptagen bild med min GoPro. Den har en förmåga att ta bilder ibland när jag inte alls tänkt göra det. Här i vattnet utanför Senegals kust.

Hav, sjö och andra vatten

Hav, sjö och andra vatten och jag älskar dem alla på olika sätt.

En strandremsa med hav på båda sidor.
Strand med hav från två håll på Maldiverna.
Två barn på en brygga, redo att bada.
Kvällsdopp i Mälaren hemma hos mormor.
En vattenfylld gruva med barrträd runt kanten.
Här är en vattenfylld gruva, vacker och lite magiskt. Silvbergs gruva heter den (eller Östra Silvberg gruva) och ligger utanför Borlänge. Jag har varit här några gånger för att dyka och det är både utmanande och spännande. Här var första gången jag kände på djupberusning, vilket inte är någon hit dock.
Ett barn i kajak med mangorveträd i bakgrunden.
Här paddlar Rufus och jag bland mangroven i ett deltaområde i Senegal.
Ett barn med ryggsäck gör på stenar över ett vattendrag.
Morris påväg över en fjällbäck i Ullådalen.

Vattenfall

Två barn som tittar på ett stort vattenfall.
Jag har sett många häftiga vattenfall runt om i världen. Här är ett av de maffigare, Gullfosspå Island.

Tsunamin

En stor våg som slår in mot en klippvägg.
Allt är ju inte bara bra, det här med vatten. Vatten har också en otrolig styrka. Den här bilden tog jag den 26 december 2004. Ön i bakgrunden tillhör Phi Phi-öarna och jag befann mig på en dykbåt där jag jobbade. Vågen kanske inte ser så stor ut på den här bilden med den hade fått vår båta att gunga rejält och den förde med sig småbåtar (longtails) som vi såg krossas mot klippväggarna.

Bästa platsen på jorden

Solnedgång över havet.
Här är my happy place, den absolut bästa platsen på jorden. På taket på en dykbåt i Andamanska havet. Lagom trött efter dagens dyk och en fantastisk solnedgång att njuta av. Hit drömmer jag mig så fort något i livet är jobbigt eller jag bara vill fantasiresa en stund.

7 reaktioner till “Tema vatten – fotoutmaning i april

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.