Påsken 2020 och en ny cykel

Påsken är till för resor och reser vi inte på påsken är den till för att träffa släkten. I år blev det ju varken eller. Det blev ingen härlig vårskidåkning eller bad i tropiska vatten. Ingen tur till varken Småland eller Nyckelön för att umgås med våra föräldrar. Riktigt trist!

Så trist att jag inledde påsken med att spendera lite för mycket pengar på en ny cykel. Men det var ju så lätt att argumentera med mig själv. Det blir en lååång sommar i Sverige och vi måste ju ha något att göra. Det verkar ju i alla fall finnas en chans att vi kommer till Åre i sommar och då behöver jag ju en ny cykel. Trots att den var dyr så var den ju sänk till halva priset eftersom det inte var den senaste modellen/färgen. Osv, osv. Hur som så känner jag mig väldigt nöjd så här några dagar senare.

Så var då påsken 2020 strax över. De enda människorna vi träffat är de i cykelaffären och Hemköp och sen min systersfamilj som vi körde en utomhuspåskfika hos i lördags. Klart trist men också liet skönt. Jag har börjat landa i detta hemmahäng trots allt.

Här kan ni följa i bilder lite av det vi pysslat med.

En bildgåta och ett påskägg.
Men lite påskpyssel blev det i alla fall. För att få sina påskägg fick ungarna lösa bildgåtor för att få fram bokstäver som bildade ett ord som var en ledtråd till var de skulle leta…
En grill full med mat.
Vi skippade påskmaten och gick direkt på grill. Två grillmiddagar fick det bli. Hamburgare ena dagen och rebenspjäll andra. Och så tillbehör så klart. Mamma och faster fick vara med på datorn.
Ett stökigt barnrum.
Vi har faktiskt hunnit med att plocka, sortera och städa en hel del också. Inte ungarnas favorit direkt med så välbehövligt. Men när ska vi laga det där elementskyddet..?
Ett barn cyklar i skogen bland tallar.
På långfredagen åkte vi ut till Ekerö för att jag skulle få en premiärtur med nya cykeln. Roger lyckades dock lasta Morris cykel utan att låsa upp den så när vi kom fram så hade vi bara tre cyklar att cykla på. Men lite lek i skogen och fick gjorde turen härlig i alla fall.
Ett barn på cykel som cyjklar ner för en sandbacke.
Idag åkte vi tillbaka ut på Ekerö men den här gång till Blå lagunen. Här dök jag en dle förr i tiden men ny cyklade vi istället. Klart jobbigt för benen i den tröga sanden. Ungarna klagade en hel del men tyckte också att det var lite roligt samtidigt.
En stig med vatten på båda sidor. Blått på ena sidan och turkost på andra.
Blå lagunen är ett sandtag som är vattenfyllt. Till vänster ser du Mälaren och till höger ser du Blå lagunen. Klar färgskillnad.
Ett barn på cykel i en backe.
Tung för benen när man ska upp. Kul men svårt när man ska ner.
Ett barn cyklar över en pinne på marken.
Sen skulel vi köra lite teknikträning. Att inte nudda pinnen med varken fram eller bakhjul. Det var här pinsmaheten hände. Ja, inte Morris som klarade i alla fall framhjulet galant utan när det var min tur. Jag klarade också framhjulet men klämde sen till bromsen för hårt och gjorden en inte så graciös volt över styret. Landade med pannan i marken och cykeln över mig. Aj! Och det enda jag tänkte på var att vi skulle ju ta det lugnt så vi inte skulle riskera att belasta sjukvården. Nu sitter jag hemma i soffan, lite lagom mörbultad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.