Tankar och att andas på Kärsön

Att jobba hemifrån ibland är skönt. Att få vara själv hemma i lugn och ro när resten av familjen är i skolan och på jobb. Men att jobba hemma samtidigt som Roger gör det, med telefonmöte efter telefonmöte, och att hela tiden fundera på om ungarna är de minsta snuviga eller inte, är inte lika avkopplande.

Självklart är det på intet sätt synd om oss. Vi bor, efter vår utbyggnad, i ett helt ok stort hus, ungarna får gå i skolan och vi är friska. Men oron som kommer smygande finns där i alla fall. Två konsultande egenföretagare, just nu utan längre uppdrag, och en väldigt stor investering i en utbyggnad av huset. Vi pratar mycket, Roger och jag, om att vi får bli kreativa och flexibla. Att inte låsa oss vid den typen av uppdrag som vi är vana vid. Kanske kan det till och med komma något gott av det. Vidgade vyer. Jag är trots allt tacksam att jag inte är i resebranschen med mitt företag. Ser vänner och bekantas vardag som helt har ställts på ända. Tänker på er. Då blir mitt missnöje över att inte kunna resa ganska fjuttigt.

Det går ingen nöd på oss just nu eller den närmaste tiden heller men är hela ekonomin på väg brant nedåt, mer än vi kan ana? Kommer den stanna där? Hur länge? Finns det några uppdrag för oss framöver? Men som sagt, det är inte synd om oss, vi är friska och våra resor kommer att komma. Om än inte den här våren och sommaren. Kanske inte hösten och nästa vinter heller. Men de kommer.

Andas på Kärsön

Idag bestämde vi oss för att åka ut till Kärsön, promenera och fika. Sol, skog och vatten var precis vad vi behövde. Rufus fick med sin en kompis så han var mycket nöjd. Morris som helst ville vara hemma och spela var mindre glad. Roger och jag andades. Nu är vi redo för en ny vecka hemma.

Kärsän 1Kärsän 5Kärsän 3Kärsän 2

 

 

4 reaktioner till “Tankar och att andas på Kärsön

 1. Vi har det lite likadant. Jobbar hemifrån, videomöten med jobbet, ok men tråkigt, försöker komma ut i naturen … Jag tror att Sverige bara stänger skolorna om det är helt nödvändigt, och i så fall kortare tid än andra länder. Att stänga skolorna medför ju många negativa saker, på flera sätt, så det är en sista utväg tänker jag.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag hoppas (och tror) verkligen att vi inte ska behöva hamna i stängda skolor men det beror ju helt på hur vi alla agerar nu. Om vi som är vuxna rör oss så lite det bara går, inte reser till fjällen osv, att alla äldre verkligen isolerar så mycket som möjligt. Så kanske barnen kan få gå kvar i den skola, som så många av dem verkligen behöver.

   Gilla

 2. Känner igen mig i att det är ganska skönt att jobba hemifrån när man är ensam om att göra det, men nu när båda gör det så är det inte riktigt lika avkopplande. Onsdag – fredag var William också hemma pga halsont och då skulle man samtidigt som man jobbade även försöka se till att han gjorde skoluppgifter… lite småstressigt. Hoppas verkligen att det löser sig för er med uppdrag framöver!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.