Lifsresor vardag v 10 – Mello, bandy och Covid-19

I veckans nyheter har det mesta kretsat kring Covid-19 och dess påverkan på människor och samhällsstrukturer, runt om i världen men så klart även här hemma i Sverige. Självklart påverkar det även mig. Än så länge inte direkt mitt handlande men mina tankar och funderingar kring kommande resor.

Det har hänt privata saker både i min och Rogers familjer som gjort att vårt fokus har legat på annat håll än nästa resa men när påsken närmar sig med stormsteg så känner vi att vi skulle vilja komma bort en stund, bara vi och ungarna. Men vart ska vi åka?

För ett par veckor sedan satt jag och researchade fram en skidresa med tåg till tyska Alperna men den känns just nu inte lika lockande. Jag, som så många andra, är inte rädda för själva smittan för egen del men känner mig fundersam över allt ifrån att bli strandade någon stans nere i Europa till att föra smittan vidare till människor i riskgrupper. Vi känner oss inte riktigt färdiga med säsongen skidåkning men ser inte riktigt hur vi ska få till ytterligare en vecka. Det är ju fler än jag som ändrat sitt fokus från skidåkning ute i Europa till de svenska fjällen. Letade idag och det fanns inte mycket att välja på till annat än hutlösa priser. Suck. Det blir helt enkelt till att tänka lite mer utanför boxen den närmaste veckan.

Den här veckan då. En riktig blandning av sol, regn, hagel och lite snö. Ett par härliga morgonpromenader de dagar jag jobbat hemifrån. Gällande jobb förresten så växlar jag mellan två kunder som jag haft i flera år. Kul med variation även om det alltid är lite jobbigare att ha flera uppdrag än ett att fokusera på samtidigt.

Vardag 20
Morgon vid Kyrksjön.
Vardag 23
Snö i veckan, om än inget som låg kvar.

I lördags hade vi vänner på besök som inte har sett vårt hus efter utbyggnaden. Då påminns man själv om vilken förändring vårt hus har genomgått. I torsdags kom också två möbler vi köpt men typiskt nog hade de lyckats få med sig en del av vårt nya matbord i fel färg. och de säger att det ska ta lika lång tid till (10–12 veckor) att få den i rätt färg. Suck! Soffan till källaren var i alla fall i rätt färg men den lyckades de inte få in utan att förstöra en bit av vår nya vägg. Suck! Men i lördags bjöd vi i alla fall på poké bowl med lax, kyckling och tofu. Riktigt gott! Och sen blev det Mello. I alla fall för ungarna, vi vuxna hade på det i bakgrunden och fokuserade mest på prat.

Vardag 21
Alltid populärt när man får plocka ihop vad man själv vill ha.

Vi kom inte jättetidigt i säng men 05.50 ringde klockan inför en heldag med bandy. Säsongens sista bandy. Och med tanke på att den senaste tiden har det varit lite svårt med utomhusisarna. För blöta och för mjuk så nu blir det välförtjänt bandypaus för Morris. Solen tittade fram ett tag och jag tror bestämt att jag fått lite färg på kinderna. Så härligt!

 

 

2 reaktioner till “Lifsresor vardag v 10 – Mello, bandy och Covid-19

  1. Coronaviruset är verkligen top of mind överallt känns det som. Som resebloggare känns det som ett hetare ämne än miljödebatten till och med (med tanke på alla mejl och relativt upprörda kommentarer vi får, med olika typer av synpunkter, ibland reflekterande och välformulerade, ibland mest … aggressiva).

    Gilla

    1. När tillför aggressivitet någons något vettigt i en dialog..? Blir så trött. Skönt att vara liten ibland så man slipper det mesta av sånt. ☺️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.