Lifsresors vardag v 9 – Morris födesledag och sportlov

Roger och jag har tillbringat sportlovet jobbandes. Han på slutklämmen på ett längre uppdrag och jag delade min tid mellan en pågående kund och ett kort gästspel hos en gammal kund. Ungarna var lite mer sportiga i alla fall.

Morris 10 år

Hipp hipp hurra för Morris! Tänk att den lilla knodden som vi kallade ”dykaren” när han simmade omkring i min mage nu har uppnått åldern när han får ta sitt första riktiga dykcertifikat. Och självklart fick han en kurs i födelsedagspresent. Nu återstår bara att se till att få ihop planeringen för denna och en resa som matchar.

Efter att ha blivit firad på tisdag morgon tog Morris tåget själv till mormor på Nyckelön för att bli extra firad och få njuta av sportlov med bland annat besök på badhus och bio innan jag hämtade hem honom igen i fredags. För i helgen var det både innebandymatch och poolspel i bandy som gällde. Dock hade det blivit lite för mycket pool av bandyplanen så söndagens matcher fick ställas in. Inte hela världen men det hade varit lite skönt att sluppit åka hela vägen ut till Gustavsberg och tillbaka bara för att titta en stund på en mjuk och blöt is.

Ett barn sitter vid ett bord och läser på en lapp.
En rebus med resultatet ”Dykkurs”. Nöjd Morris!
En gräsmatta med lite snö och en blå sjö i bakgrunden.
Så här vackert var vädret på Nyckelön när jag hämtade hem Morris i fredags.

Rufus på gymnastikläger

Rufus verkligen gillar att hålla på sin gymnastik så därför tog vi chansen att boka in honom på Brommagymnasternas sportlovsläger och vilket hit det var! Från att med sin vanliga gympagrupp tränat på kullerbyttor, hjulning och stå på händer fick han nu träna på volter både framåt och bakåt. En väldigt lycklig Rufus kom hem varje dag och på fredagens avslutning fick jag se honom klara flera framåtvolter. Så imponerad!

Ett barn står ensam i en gymnastikhall.
En smått nervös Rufus första dagen på gymnastiklägret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.