First hotel Strand i Sundsvall

Ibland känner vi att vi inte har lust eller ork att åka hela vägen hemifrån Stockholm upp till Åre och då bokar vi in stopp på vägen. Två gånger har vi valt att bo på First hotel Strand i Sundsvall.

Varför Sundsvall?

Av den enkla anledningen att det ligger halvvägs till Åre från Stockholm räknat. Mer halvvägs gällande tiden än avståndet men det känns som det är tiden som räknas.

Stockholm–Sundsvall: 375 km och knappt 4 timmar
Sundsvall–Åre: 284 km och drygt 3,5 timmar

Läget på First hotel Strand

Centralt läge som är lätt att ta sig till med bil och 400–500 meter från järnvägsstationen. Parkering ingår dock inte men vi hittade en plats på gatan där vi stod gratis även om vi gärna hade stått i ett övervakat garage då bilen var fullpackad inför en vecka i fjällen. Hotellet har ett garage men det är dyrt och väldigt få platser så det har varit fullt när vi kommit.

I kvarteren runt omkring finns det gott om restauranger och andra hotell och på andra sidan gatan ligger Sundsvalls casino.

reception
Receptionen på First hotell Strand.

Rummen

Första gången vi bodde på hotellet hade vi två superior dubbelrum. En dubbelsäng, två fåtöljer, ett skrivbord och ett badrum.

Den här gången bodde vi i en juniorsvit där en bäddsoffa stod uppbäddad till barnen när vi kom. Där fanns också en fåtölj och ett litet skrivbord. Ett extra plus för dubbelsängen där man via en kontroll kunde ställa in hur hård man ville att sängen skulle vara. Det gick att ställa in för axelpartiet för sig och höfterna för sig. Man fick också två kuddar var, i olika tjocklek. Ja, inte ungarna i bäddsoffan men vi vuxna i dubbelsängen.

I badrummet fanns schampo, balsam och duschtvål.

Ett hotellrum med en dubbelsäng, en bäddsoffa och en fåtölj.
Juniorsvit med en uppbäddad bäddsoffa.
En obäddad säng med ett barn i, kläder somligger på två fätöljer och ett skrivbord.
Ett lagom stökigt superiorrum.

Faciliteterna

Hotellet är ganska stort med många rum och konferensdel. Vid receptionen finns en lobby där man kan hänga men den har mest varit tom när vi passerat. I källaren finns ett litet gym som såg helt ok ut. Där finns också någon form av lekrum för barn som dock såg ganska spartanskt ut. Det finns också en bastu som är gratis för hotellgästerna. Vid reception finns enklare snacks/godis/läsk att köpa.

Ett lite gym med några maskiner.
Gym i källaren.

Restaurang The Steakhouse

När vi bodde på hotellet första gången valde vi att ta en promenad och äta på en restaurang i närheten men den här gången provade vi hotellets restaurang som heter The Steakhouse. Som namnet antyder, så är det en grillrestaurang. Menyn var ganska standard men de hade till exempel tre olika sorters ribs och en barnmeny. Trevlig service men maten fick precis godkänt.

Översikt av en restaurang med inredning som går i brunt.
Restaurangen The Steakhouse ligger på entréplan på hotellet. Det är också där som frukosten serveras.
En tallrik med ribs, potatishalv, tomater, lökringar, majskolv och coleslaw.
Ribs med ingfära och honung.

Frukosten

Många tycker att hotellfrukosten är det viktigaste i sin hotellvistelse. Själv gillar jag kanske mer sköna sängar men visst, en bra frukost ger extrapoäng. First hotel Strand serverar en helt ok hotellfrukost. Inget extraordinärt men bra utbud och fräscht. Ungarna var nöjda med att de hade pannkakor.

Uppskuren frukt och tillbringare med juicer.upplagda smörgåspålägg (ost, skingka och leverpastej) och grönsaker (tomat, gurka och paprika).

Pris

Priset varierar så klart, men för att ge dig en fingervisning så betalade vi 1 595 kr för en juniorsvit inkl frukost för 4 personer i februari 2020 och vi betalade 1 335 kr för två superior dubbelrum inkl frukost i mars 2018 (finns också standard dubbelrum). Men den här gången var juniorsviten billigare än två separata dubbelrum.

Blir det fler besök på First hotel Strand?

Om vi hittar bra pris så absolut.

2 reaktioner till “First hotel Strand i Sundsvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.