Framme i Åre och kvällsskidåkning i Björnen

Nu är vi äntligen tillbaka i Åre igen. Ja, det var väl inte överdrivet många veckor sedan (julveckan) men vi har ändå längtat i ett par veckor.

En natt i Sundsvall

Vi startade från min mamma på Nyckelön redan i lördags och unnade oss att dela upp körsträckan på två dagar och tog en natt på hotell i Sundsvall. Så i morse vaknade vi tidigt och hängde på låset till frukosten för att kunna åka en sväng skidor redan idag. Dock insåg vi i bilen att öppettiderna för liftarna inte hade ändrats än utan de stängde redan kl 15.00. I morgon är det dock nya tider (när det är ljust längre på dagarna) och liftarna stänger först 16.30.

Lunch på Broken

När vi insåg att vi knapp skulle hinna att åka någe skidor planerade vi om istället. Vi tog en lugn lunch inne i byn där ungarna fick välja och då blev det som vanligt Broken. Gott och vi kom snabbt in i Årekänslan.

Kvällsskidåkning i Björnen istället

Men självklart var vi skidsugna så vi satsade på kvällsskidåkning istället. Och i kväll var två backar här i Björnen öppna mellan 18.00 och 20.00. Inga större skidutmaningar men vi tog några härliga svängar ner i Björnbacken på kvällsmanchester.

En vuxen och två barn står i en slalombacke som är upplyst av strålkastare.
Kvällsskidåkning i Björnen.

Varm choklad hos Carins

Efter en dryg timme kände vi att det fick räcka och lyxade oss istället med varm choklad på Carins krog innan det var dags att åka upp till vår lägenhet och natta barnen.

Bilden är delad i två delar. 1 fisktacos. 2 varm choklad.
Lunch på Broken och varm choklad på Carins Krog.

Tips!

När man köper liftkort, börjar dessa gälla kl 15.00 dagen innan. Toppen om du vill köra lite kvällsskidåkning på ankomstdagen.

En reaktion till “Framme i Åre och kvällsskidåkning i Björnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.