Landat efter Åre och nyårsfest

Vi har nu firat jul för andra gången i Åre. Mysigt och härligt och den här gången fick vi sällskap av min syster med familj.

Vi tog det lugnt i år. Kusinerna gick på skidskola och deras familj hängde i Björnen. Morris gick på snowboardskolan som bokades i sista minuten så det blev en hel del Björnen för oss också. Men lite utflykter genom systemet bort till Rödkullen och upp på Högzon fick vi också till där emellan.

En stor gran med ljus på ett snöigt torg.
Julgran på torget i Åre.
En utklädd maskot och barn som dansar runt en gran.
Jul med tomte även i backen.

Nytt i Åre för säsongen

Det har tillkommit en hel del på restaurangfronten i Åre inför den här säsongen, till exempel Pinchos, Asian Post Office och Boqueria. Varav det två sistnämnda är några av mina favorit hemifrån Stockholm. Första kvällen i Åre passade vi på prova Boquerian och hela familjen var väldigt nöjda. Dyrt ja, som det mesta i Åre, men väldigt gott. Det kommer bli fler besök.

När kusinerna kommit upp ville så klart Morris och Rufus ta med dem till sin favorit, så det blev en kväll på Broken också.

Chyros med galss och kolasås.
Efterrätterna på Boqueria Åre fick höga betyg.

Jul utan julmat

Precis som förra gången vi firade jul i Åre så skippade vi julmaten. Då åt vi skaldjur från Åre Atlantfisk men i år blev den en blandning av ren och vegetariskt. Till efterrätt blev det dock lite juligt då vi åt upp våra minipepparkakshus vi gjort kvällen innan. Det blev lite glass till också.

En rad med minipeppakakshus.

Tur med vädret

Inte det mest spännande rubriken men vädret spelar roll när man vill vara ute hela dagarna. Och i år hade vi tur. Lagom med minusgrader även om solen inte tittade fram allt för ofta nedanför Högzon. Vår plan var att stanna till måndagen men väderprognosen sa regn så vi skippade sista dagen och lika bra var det. Men summan av vädret var riktigt bra den här julveckan i Åre.

IMG_0492

Stolsliftar som åker in i dimman.
Men det var ju inte fint hela tiden utan även en hel del dimma.

Nyår hos vänner

Hemma i Stockholm igen var det bara att packa upp och förbered nyårsdesserten. Vi var bjuda på fest hos vänner och fått ansvaret för efterrätten. Så skönt att bara kunna fokusera på en rätt och gå all in. Det hade alla andra också gjort så kvällen blev otroligt god, rakt igenom. Och väldigt trevlig! Vid 01.30 släpade vi ungarna från festen för då orkade vi föräldrar inte var uppe längre.

Framåt

Vårt hus är fortfarande ett lager av flyttkartonger och oreda så fokus framåt kommer att ligga där. Packa upp och köpa möbler. Och organisera.

Jag ska också börja se mig om efter nästa jobbuppdrag. Alltid spännande innan något nytt landar. Hade ju planerat att vara lite ledig under hösten men det blev bara halvt då jag åtog mig mindre jobb hela vägen fram till jul.

Som det ser ut nu så går nästa resa tillbaka till Åre. Vi planerar att åka skidor v 6 igen. Lagom innan sportlovsmassorna väller in och innan de nationella proven sätter igång för Morris.

Men först ytterligare några lediga dagar hemma i nygamla huset!

En halo över en skidbacke.
Jag fick tyvärr inte se någon halo i år men Morris och Roger hade turen.

Skidbacke med utsikt.IMG_0352IMG_0334

Ett barn åker snowboard i en knapplift.
Morris gick på snowboardskola och tog några steg framåt den här veckan.
En snöklädd Åreskuta.
Sådan här utsikt skulle jag vilja ha från mitt sovrumsfönster ungefär alltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.