Resplaner och resdrömmar 2020 och hur gick det med dem för 2019

Nu är sammanfattningarna klara av reseåret 2019 – Resorna, Instagram och Bloggen – och det är därmed hög tid att blicka framåt. Men först tänkte jag vi skulle se hur det gick med planerna och drömmarna inför 2019.

Hur gick det då med resplanerna och resdrömmarna inför 2019?

Planerna för Åre

Vi börjar med våra planer för Åre. Det var en skidvecka på våren, en sommarvecka och en julvecka och alla blev av plus ytterligare en helg i maj.

Drömmar om 50-års- och 10-årsresa

Roger har fyllt år och vi har firat 10-åring bröllopsdag. Jag drömde om att antigen ta ungarna till Japan där vi spenderade vår bröllopsresa eller att åka bara vi två och dyka. Av detta blev det en vecka på Maldiverna med massor av dykning. Utan barn.

Drömmar om soloresa

Om det inte hade blivit dykning med Roger på våren så drömde jag om att åka i väg själv och dyka en vecka. I oktober blev det en vecka i Oman med fantastisk dykning så check på det.

Drömmar om att bila på Balkan

Vi drömde om att uppleva Slovenien, Kroatien och Montenegro med bil. Det blev halvcheck på den drömmen genom tåg (och lite hyrbil) till Slovenien och Kroatien.

Övriga drömmar

Här drömde jag stort om bårluffning i Karibien, rundresa i Costa Rica och en resa till Iran. Det blev noll av detta 2019 men drömmarna lever vidare.

En stor grå fisk med vita prickar.
Oman.
En man, en kvinna och två barn med berg i bakgrunden.
Slovenien.

Våra resplaner för 2020

Som vanligt har vi inte mycket annat klart än våra resor till Åre. Planen är att få en skidvecka till, v 6, en sommarvecka i slutet av juli (kanske två) och sen att fira nyår i Åre.

Förutom Åre finns inga klara resplaner alls. Dags att börja drömma!

Resedrömmar 2020

Thailand i påsk

För någon vecka sedan hittade jag billiga flygbiljetter till Bangkok över påsk, 16 000 kr för hela familjen. Överraskande sa Roger ja nästan direkt men när jag klickat mig vidare så var biljetterna borta. Om de nu funnits från början. Men Rogers ja har fått mig att våga drömma om en påsk i Thailand där Morris som nybliven 10-åring ska ta sitt första dykcertifikat.

Tågsemester sommaren 2020

Efter 2019 års tågsemester är hela familjen helt inne på att det gör vi gärna om. Mina tankar är just nu i Belgien. Kanske kan rutten vara Stockholm-Göteborg-färja till Tyskland-Holland-Belgien-Luxemburg-Tyskland-Danmark-Stockholm. Kanske ska jag klara att boka att själv i år utan hjälp av resebyrå?

Dykresa

Ju mer jag dyker, ju mer vill jag dyka och min soloresa till Oman gav verkligen mersmak. Eller kan jag möjligen få med mig min gamla dykkompis..?

Västmanland

I år tänker jag att jag ska visa min familj mina gamla hoods lite mer. Det är på tiden!

Ett barn tittat ur från ett tågfönster.
Mer tåg 2020?

Resedrömmar från resten av familjen Lif

Morris

Åka skidor i något annat land. Helst Alperna. Och åka till Japan. Kanske skidor där också.

Rufus

Thailand och Kap Verde för där har de många poolen. Och Island för att det är roligt att vara där. Och Åre.

Roger

Åre, alltid Åre. Att upptäcka mer av tågresandet.

2 reaktioner till “Resplaner och resdrömmar 2020 och hur gick det med dem för 2019

  1. Om man lyckas checka av några drömmar, och får drömma vidare om andra, så är det ju inte så dumt trots allt! Skrattar lite åt familjebilden från Slovenien. Tre familjemedlemmar ser helt normala ut och en … hahah 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.