2019 – Året som gått hos Lifsresor.se

Ytterligare ett år har passerat och Lifsresor.se är nu inne på sitt tredje år som blogg. Jag skrev förra året att jag hade många inlägg som väntade på att skrivas och den listan har tyvärr bara blivit längre det här året. Det är helt enkelt inte lätt att få ihop jobb, familjeliv och bloggande. Och husutbyggnad. För ja, att blogga tar tid.

Men bloggen inte bara tar tid utan den ger också en massa energi och glädje. Det är kul att skriva och det är kul att få träffa de människor jag har lärt känna via bloggen. Det tråkigaste är nog att redigera foton men även det kan vara avkopplande ibland. Skulle jag bara få till en bättre process men arkivering och systematisering så skulle nog även detta bli roligare. Något att jobba på för 2020.

Vad har hänt på bloggen 2019?

Precis som förra året så har bloggen läsare fördubblats, alltså antalet unika besökare som hittat hit. Riktigt kul! Lifsresor är fortfarande ingen stor blogg men jag är väldigt glad för dess utveckling. Nu kör vi på en fördubbling även 2020!

Publicering inlägg

Jag har ökat publiceringstakten också, från att 2018 publicerat 7 inlägg i månaden har jag under detta år publicerat 11 inlägg/månad, dvs ungefär 2,5 inlägg/vecka. Takten ökade markant i december även detta år då jag för andra året i rad kört en adventskalender med inlägg vare dag.

Hur och när hittar ni hit?

Drygt hälften av läsarna hittar hit med hjälp av sökmotorer vilket är en liten ökning sen förra året. Facebook är också en stor väg in till bloggen, efter det är det en blandning från t ex resebolaget TUI där jag bidragit med inspiration till Gran Canaria med barn och bloggläsaren Bloglovin. Jag vill också passa på att tacka andra resebloggare som länkat till min blogg. I år kom flest besökare via bloggen Let’s Go Explore, så ett extra tack till Lisa som driver den.

Juli månad hade flest besökare. Det var många som ville följa vår tågsemester till Slovenien och Kroatien. Sämsta månaden var april.

Söndagar kl 21.00 är den tid då ni helst läser bloggen.

En kvinna och ett barn sitter på ett tåg.
På väg ner genom Europa.

Samarbeten

Under året gjorde jag mitt första samarbete på bloggen. Det var ett sponsrat inlägg där jag skrev om hur man kan få hjälp vid flygförseningar och kunden var Flightright.se.

Populära inlägg

Det allra populäraste inlägg under 2019 var ett inlägg som jag skrev redan 2017 med upplägget för vår bilsemester runt halva Östersjön. Det är många som letar inspiration för en sådan resa via Google. Lite kul att inlägget lever vidare år efter år.

Av de inlägg som jag skrivit under 2019 så har ett inlägg från Gran Canaria som handlar om vårt hotell TUI Family Life Tres Vidas i Bahia Feliz, gått bäst.

En kvinna och två barn på en sten i vattnet.
En av de få soliga dagarna under vår bilsemester i Baltikum 2017.

Vad gillade ni inte?

Det var lucka nummer 12 i årets adventskalender. Luckan handlade om mina favoriter bland utflyktsmat men det var nästan ingen sugen på.

Populäraste inlägg på Lifsresor.se sedan starten:

Var finns ni läsare?

I 77 olika länder (!). Eftersom bloggen är på svenska så antar jag att det är svenskar som är ute och reser eller möjligen bor utomlands. Eller helt enkelt bara hamnat lite fel. Flest är det så klart från Sverige, följt av Finland och Norge. Kul med läsare från våra grannländer. Men även i Sydkorea, Senegal och El Salvador har någon hittat hit.

Tack!

Även om ingen (eller bara min mamma) skulle läsa min blogg så tror jag att jag skulle skriva för mitt eget minnes skulle. Inläggen skulle antagligen vara lite mer privata och utan till exempel tips på hur man tar sig till olika platser. Men det är så himla kul att även få dela med mig till er läsare. Så tack snälla ni för att ni läser Lifsresor.se. Jag uppskattar verkligen varje visning och era frågor och glada hälsningar. Tack!

2018 – Året som gått

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.