Reseåret 2019

Dags att runda av ännu ett reseår. 2019 har innehållet en hel del resor men framförallt har årets fokus legat på vår utbyggnad av huset. Vi startade på vårkanten, under hösten hyrde vi ett annat hus i 10 veckor innan vi i mitten av november fick flytta tillbaka hem igen. Nu är nästan allt klart med vi saknar fortfarande t ex fönsterbänkar på bottenvåningen och gnistskydd till vår nya brasa men också väldigt mycket möbler så just nu äter vi mat vid ett gammalt klaffbord sittandes på fällstolar från IKEA.

Reseåret 2019

Vemdalen

Men tillbaka till resorna och Reseåret 2019 som inleddes i Vemdalen. Planen var att fira nyår och åka skidor tillsammans bara familjen. Rufus blev dock sjuk på vägen upp och låg däckad hela veckan och fick inte en minut i backen. Väldigt tråkigt. Men Morris hade premiär på snowboard och i slutet at veckan kunde han både svänga åt höger och vänster och stanna. I alla fall oftast.

Nyår i Vemdalen
Ett barn på snowboard i en skidbacke.
Morris kämpar på med snowboarden.

Småland och Östergötland

I februari åkte vi en sväng ner till Småland där Rogers föräldrar och bror med familj bor. Då passade vi på att åka skidor en dag. Vi gjorde en utflykt till Asby Alpina i Östergötland och hade en härlig dag i denna, kanske inte helt kända, skidbacke.

Asby Alpina – skidbacke i Östergötland

Ekebyhovsbacken, Ekerö

I mars blev det mer skidåkning. Först gången kanske inte riktigt kan räknas som en resa men vi fick en härlig dag ut på Ekerö och Ekebyhovsbacken. Och det är inte helt fel det heller.

Åka skidor i Ekebyhovsbacken på Ekerö
Två barn i en skidbacke med utsikt över snöfritt land.
Trots barmark i övrigt så funkade backen fint.

Åre

I slutet av mars var det så dags för en efterlängtad skidvecka i Åre. En massa härlig sol, öde backar och inga liftköer. Vecka 14 (när inte påsken infaller) är min absoluta favorit.

Älskar v 14 i Åre
Selfie uppe på Åreskutan med sol och snö.
Åre + sol = v 14

Maldiverna

I april fyllde Roger jämt och i maj firade vi tennbröllop. Vi slog ihop detta, fixade barnvakt och åkte på dyksemester till Maldiverna. Helt underbart att få en vecka själva och en vecka av dykning.

Maldiverna
En öde sandrstrand.
Även om vi hade det lite molnigt under veckan på Maldiverna så var det fantastiskt.

Åre

Det blev maj och vi trodde att skidsäsongen var över men icke. När vi var på Maldiverna knåpade Roger och jag ihop en limerick och vann en hotellnatt på Holiday Club i Åre inkl liftkort en helg i maj. Vi tog tåget upp och stannade två nätter istället. Ingen höjdarskidåkning men kul i alla fall. Och kul att för en gångs skull bo inne i byn.

Majskidåknig i Åre
En skidlift utan snö men tre skidåkare.
Ja, bilden säger nog allt.

Tågsemester

Juni passerade med jobb, premiärdopp, skolavslutningar och fotbollsmatcher men när det blev juli var det så dags för sommarens stora äventyr – vår första riktiga tågsemester. Sverige–Danmark–Tyskland–Österrike–Slovenien–Kroatien–Ungern–Tjeckien–Polen–Sverige.

Tågsemester 2019 – vår resrutt
Två barn stpr i fönstret i en tågkupé.
Liggvang i mellan Ungerna och Polen.

Åre

Det blev augusti och efter ett par dagar hos mina föräldrar på Nyckelön var det så dags för sommarens tur upp till Åre. Vi cyklade, vandrade, tältade och jag gjorde down hill-premiär.

Åre sommaren 2019
Ett barn cyklar över en bäck.
Rufus tog stora steg med sin cykling den här sommaren.

Oman

Det blev höst och allt fokus hamnade på husutbyggnaden och ungarnas idrottsaktiviteter men fram i oktober var det dags för mig att lämna familjen hemma och resa på egen hand. En veckas fantastisk dykning i Oman gjorde gott för min själ.

Dykning i Oman
En kvinna på en öde strand.
En härlig dykvecka i Oman alldeles själv. Underbart!

Åre

Känns som att varannan rubrik i denna summering lyder Åre men det har varit ett bra Åre-år med totalt fyra resor till vår favoritdestination i Sverige. Så var passar bättre att avsluta 2019 än just där? Julen firades och vi hinner precis hem för att fira nyår med vännerna i Stockholm.

Ett barn i röd överall i en i övrigt svart och vit skidbacke.
Världen blev svartvit den här julen i Åre.

För mig nya länder 2019: Maldiverna, Slovenien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina och Oman.

Ser fram emot ett härligt reseår 2020!

6 reaktioner till “Reseåret 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.