Statistiklistan

Här kommer ett extra nördigt inlägga, nämligen en statistiklista över mig och mina resor. 10 onödiga fakta i siffror. Håll till godo!

#1 Antal besökta huvudstäder i världen

Jag tror mig ha räknat ihop till 38 stycken. Möjligen 39 men ett par av dem har jag väl egentligen inte sett mer än att jag åkt igenom med bil. Så kanske är siffran 35 huvudstäder mer på riktigt. En stor spridning i alla fall. Städer som Beijing (Kina), Maseru (Lesotho), Washington (USA) och Stockholm (Sverige) är verkligen olika.

#2 Vilket land har fått flest besök

Helt klart Thailand. Hur man än räknar. Resor en och en hemifrån Sverige eller antal gånger jag rest in i landet. Eller för den delen flest dagar. Första gången var år 2000. Lyckas dock inte räkna hur många gånger jag varit i Thailand men enskilda resor från Sverige tror jag det rör sig om minst 10 men jag har åtskilliga fler inresestämplar i passen.

#3 Högsta byggnaden jag varit uppe i

Burj Khalifa (828 m) i Dubai är ju världens högsta byggnad men den har jag bara varit utanför och aldrig prioriterat att åka upp, i trots tre besök i staden. Sen kommer vi till byggnaden som egentligen är min högsta men som inte längre finns, nämligen det gamla World Trade Centers norra torn i New York som mätte 526 meter. Men i Pearl Tower, tv-tornet i Shanghai (468 m), har jag däremot åkt upp i och det finns kvar. Andra på 400+ m som jag besökt är Petronas Twin Towers (452 m) i Kuala Lumpor och Empire State Buildings (442 m) i New York.

En flog med skyskrapor i bakgrunden.
Utsikten från Pearl Tower i Shanghai.

#4 Antalet besökta länder i Europa

28 stycken. Saknar bland annat Belgien, Schweiz och Vatikanstaten.

#5 Antal besökta länder 2019

Tio stycken, var av fem var helt nya för mig. Sverige, Maldiverna, Danmark, Tyskland, Slovenien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Ungern, Polen och Oman.

#6 Antal nätter hemifrån 2019

Här får jag nog lov att räkna bort de 10 veckor vi hyrde ett annat hus medan vårt hus byggdes ut, annars blir det lite missvisande. Och här får jag nog säga att siffran kanske inte blir helt exakt men den hamnar någon stans mellan 65 och 75 nätter. Dessa nätter har tillbringats på hotell, hostels, botel, tåg, båtar, flygplan och i lägenheter. Flest i vår lägenhet i Åre (20–25 nätter).

#7 Utomlands utan föräldrar

13 år var jag när jag reste utomlands första gången utan mina föräldrar. Det var med mitt fotbollslag och vi åkte båt till London för att titta på fotboll. Tottenham–Queens Park Rangers 1–1.

#8 Längst norr ut

Jag har varit på breddgrad 64.89429°N. Där finns Ólafsvík på Island där hela familjen var på valskådning för några år sedan.

#9 Längst söder ut

-34.358056°S är så långt söder ut som jag har varit. Där ligger Godahoppsudden.

#10 Länder jag bott i

Jag har bott i tre länder och jobbat i två. Sverige, Thailand och Hongkong och det är i de två första som jag har jobbat också.

DSCN0716
Jag hyrde övervåningen i det här lilla huset. Inget kylskåp. Ingen AC. Enda lyxen var att jag hade varmvatten. Huset låg i Leela Valley i utkanten av Ao Nang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.