Mina fantasiresor

Det finns väldigt många resor som jag skulle vilja göra, allt ifrån att åka tåg i Storbritannien till att husbila på Nya Zeeland men så finns det också ett gäng resedrömmar som mer känns som fantasiresor. Resor som antagligen inte kommer att bli av även om jag drömmer om dem. Största orsaken är nog något så tråkigt som pengar. Dessa resor kostar helt enkelt lite för mycket. I alla fall som mitt liv ser ut just nu. Andra orsaker kan vara tiden. Resor som inte riktigt funkar att ta med familjen på och om jag ska åka utan dem så vill jag helt enkelt inte vara borta så länge som dessa resor kräver. Men här kommer i alla fall mina drömmiga fantasiresor:

#1 Galapagos

Galapagos har jag absolut planer på att besöka och jag tror att det kommer att bli av någon gång i framtiden men min fantasiresa dit är en två veckors dykliveaboard. Att få bo på en båt som åker omkring Galapagosöarna i två veckor och erbjuder alla de fantastiska dyksajterna som finns där. Det ska inte vara med någon av de största båtarna utan en mindre och personligare. Här är det krasst prislappen som gör denna version lite för ouppnåelig för vi pratar om ca 5 000 sek/dag och då ingår inte flygresan dit eller någon vecka på fastlandet som jag också vill klämma in. Jag kanske skulle ta och önska mig trisslotter i julklapp…

Två harjar i blått hav.
På Galapagos finns inte mindre än 34 olika hajarter. Dessa har jag dock fotograferat i Sudan.

#2 Antarktisk

Allt sedan jag började kika på Hurtigrutens resor till Antarktisk har en resa dit funnits i min fantasi. Så ultimat mäktigt! Och om jag lyckades ta mig hela vägen till Antarktisk skuller jag så klart vilja dyka där. Även om jag är en fryslort…

En dykar i en isvak.
Inte på Antarktiskt men väl dykning under isen. Här ska jag strax göra mitt andra isdyk under utbildningen till isdykningsinstruktör.

#3 Rundresa i Centralamerika

Ända sedan jag lärd mig att rabbla länderna i Centralamerika uppifrån och ned med hjälp av ramsan ”Gustav Bengtsson Sade Hunden Nicke Kostar Pengar” så har jag fantiserat om att resa genom länderna uppifrån och ned. Här är det nog tiden som är den begränsande faktorn. Jag skulle vilja ta tid på mig och med skolbarn så funkar det dåligt. Men jag får resa i fantasin tills ungarna är utflugna och jag är pensionär.

#4 Segla i Västindien

Anguilla, Montserrat, Dominica, Saint Lucia, Grenada… Så många öar att besöka och så många vikar och laguner att ankra i för ett dopp eller lite snorkling. Skulle älska att ta med mig familjen några veckor på en sådan resa men med en väldigt (och då menar jag väldigt) sjösjuk man så har jag svårt att se att de skulle bli av.

En stor tvåmastad segelbåt i trä.
Inte i Västindien men på den här segelbåten bodde jag en vecka utan för kusten i Sudan.

#5 Resta jorden runt utan att flyga

Här har vi en riktig fantasiresa. För mig i alla fall, för självklart går det och många har gjort det. Jag har planerat en rutt som jag antar inte alls funkar då det säkert inte finns tåg på vissa av sträckorna eller båttrafik på andra men det strutar jag i, i fantasin. Min resa skulle starta i Stockholm med båt över till St Petersburg, tåg till Moskva och vidare med Transmongoliska järnvägen, via Ulan Bator till Peking. Jag skulle fortsätta landvägen med tåg ner genom Nordkorea (visum är heller inget problem i fantasin) och Sydkorea innan jag tog båten över till Japan. Sen skulle en båtluff starta som tog mig söderut via bland annat Taiwan, Filipinerna, Palau, Papua Nya Guinea, Salomonöarna, Vanuatu, Nya Kaledonien till Nya Zeeland. Sen öster ut tills jag stöter på Chile. Dags för landvägen igen men nu norrut tills jag stöter på hav och hoppar på en segelbåt som kryssar runt i Västindien innan det är dags att korsa Atlanten. Sedan upp genom norra Afrika där det tyvärr är ont om järnvägar. Kanske en bil med tält på taket… Sen blir det båt över Medelhavet och tåg hem till Stockholm igen.

En världskarta med resrutten utmärkt.

Någon annan som fantasireser ibland är min bloggkollega Sofia som driver resebloggen Fantasiresor. In och kika!

2 reaktioner till “Mina fantasiresor

  1. Kul att läsa om dina fantasiresor! Skriver under på många av dem, särskilt Antarktis och att åka runt jorden utan att flyga. Har drömt om det länge och också gjort olika Google Maps-alternativ 🙂 Tack för länk också!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.