Vad jag ogillar med att resa

Att resa är verkligen mitt största intresse och jag har ständigt en längtan att få uppleva nya platser. Men allt ät ju inte bara tipp-topp, det finns en hel del saker jag ogillar också. Ja, förutom att ungarna bråkar även på resor eller att man även då har den ständiga tvisten om hur mycket skärmtid som är ok.

#1 Sand

Visst är det fint och härligt med sand. När ungarna var i sandslottsåldern och att bara få stick ner fötterna i varm mjuk sand. Men… Hatar när sanden är där den inte ska vara. Bland mina saker, fastklibbad på kroppen, i mina underkläder, i hårbotten, på golvet och i min säng. Gah!

En gata gjord av sand med ett litet hotell.
Jag gillar väldigt mycket med Maldiverna och sanden där är ju fantastiskt fin men den hamnar liksom också både här och där. Inte så konsitgt kanske när till och med gatorna på vår lilla ö var gjorda av sand. Sandgator helt enkelt.

#2 Dåliga restauranger

Det här ju ganska mycket mitt eget fel också. Är så himla dålig på att researcha restauranger. Men ofta när man reser med barn (i alla fall i vår familj) så är det lite svårare att planera. Ofta blir hungern för akut för att vi ska ha tid att leta upp eller transportera oss till en restaurang. Men oj, så många dåliga restauranger jag hamnat på. Jag måste verkligen se till att bli bättre på detta!

Kroatien
Hittade liksom ingen bra bild på en dålig restaurang men den här hotellfrukosten få funka istället. Denna del var för barn, full med sockriga alternativ från chokladmjölk till chokladflingor. Och som grädden på moset fanns det varje morgon olika godissaker utlagda. Den här dagen serverades det klubbor till frukost!

#3 Parasoller och solstolar

Även om jag inte är någon stor strandmänniska så gillar jag ”rena” stränder. Skräp, fimpar och plast går ju så klart bort men även parasoller. Kanske inte ett här och där men när de står på rad. Jag tycker bara att det känns så himla fel.

En stran full med solstolar och ett turkost hav.
Tänk vad vacker denna strand i Kroatien skulle vara utan solstolar…

#4 Pruta

Det här är ju lite en vanesak och efter att ha bott i Asien så har jag väl hittat min strategi i prutandet men det är fortfarande inget jag gillar. Vissa ser ju det här som en sport men jag gillar tydliga prislappar.

#5 Packa upp

Det inte så att jag älskar att pack inför en resa men då ligger i alla fall att det roliga framför mig. Att komma hem och packa upp är däremot bara usch och fy.

Alla saker på den här listan är så klart bagateller jämfört med annat som följer med då människor reser – miljöförstöring från flyget, svenskar som köper sex på semester, nedskräpning, slitage på historiska platser, föräldrar som super till när deras barn är med och så vidare. Allt sådan kommer självklart mycket högre upp bland mitt ogillande.

2 reaktioner till “Vad jag ogillar med att resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.