Länder jag är mest nyfiken på

Det finns en himla massa länder i världen. Lite beroende på hur man räknar så finns det dryga 190–250. Jag tycker nog FNs medlemsländer som är 193 samt 7 länder till som antingen inte är medlemmar (Vatikanstaten), ej helt självständiga (Cooköarna och Niue) eller inte internationellt erkända (Palestina, Taiwan, Västsahara och Kosovo) är ett bra mått.

Länder som jag är nyfiken på

Med 200 länder i världen så finns det flera länder som jag knappt har hört talas om vilket gör mig väldigt nyfiken. Det finns också länder som känns väldigt otillgängliga vilket också gör mig nyfiken. Eller länder jag kan väldigt lite om. Hur som, så är den här listan till för länder som jag är nyfiken på och kan väldigt lite om. Här är listan:

#1 Salomonöarna (FN-medlem sedan 1978)

Ett land i Oceanien som består av närmare 1 000 öar. Tänk tusen öar att upptäcka, på land men även under vatten. Dykningen är så klart något som gör mig extra nyfiken på Salomonöarna och den vet jag ska vara riktigt bra. Jag vet också att här finns aktiva vulkaner men ungefär där tar min kunskap slut. Jag vill lära mig mer om landet och framförallt resa dit.

Världskarta med landet Salomonöarna utpekat.

#2 Saudiarabien (FN-medlem sedan 1945)

Det här landet vet jag så klart om och kan prick ut på en kart men jag har så splittrade tankar kring detta land. Både avsky och nyfikenhet. Så många saker jag tror mig veta men som jag samtidigt skulle vilja ta reda på om det är sant. Tror min nyfikenhet blev starkare efter att ha läst boken ”Flickorna i Riyadh” för en massa år sedan. Man får följa fyra vännior i deras liv i Saudi. Flickor som lever västerländsk när de reser i Europa men som sen byter om på planet hem till Riyadh, både metalt och rent fysiskt. Men mycket händer bakom stängda dörrar i staden också. Skulle jag resa hit så skulle jag verkligen vilja läsa på ordentligt.

Världskarta med landet Saudiarabien utpekat.

 

#3 Sao Tomé & Principe (FN-medlem sedan 1975)

Tror att jag fick upp ögonen för landet när jag läste en artikel i Vagabond för ett par år sedan om att landet, som består av två buvudöarn, kallades Chokladöarna. Och choklad är ju aldrig fel! Vacker natur har jag läst men vad finns mer. Behövs det något mer? Blir så nyfiken på att åka dit och ta reda på det.

Världskarta med landet STP utpekat.

#4 Bhutan (FN-medlem sedan 1971)

Grund till min nyfikenhet på Bhutan hittar du nog om du bildgooglar landet. Och sen ligger det i en del av världen som jag älskar att resa i. Jag vill uppleva och lära mig mer.

Världskarta med landet Bhutan utpekat.

#5 Djibouti (FN-medlem sedan 1977)

Det var dykningen som fick upp mina ögon för detta lilla land på Afrikas horn. Men vad finns där mer än dykning? Säkert en massa spännande saker som jag vill uppleva bara jag visste om att de fanns.

Världskarta med landet Djibouti utpekat.

Vilka länder är du mest nyfiken på?

4 reaktioner till “Länder jag är mest nyfiken på

  1. Jag besökte Salomonöarna förra året, också av ren nyfikenhet! Det var verkligen spännande att uppleva ett land som man varken sett eller hört så mycket om i media, jag visste inte alls vad jag kunde förvänta mig. Men oj vad jag älskade det! Drömmer redan om att åka tillbaka, samt besöka fler av de rätt okända önationerna i Stilla Havet!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.