Mina tips på utflyktsmat

Vi är egentligen ganska dåliga i familjen Lif på att ta med oss utflyktsmat. Visst får vi till något när vi ska ut på fjället eller i skogen där det inte finns några alternativ men när det gör det hamnar vi många gånger på någon dålig restaurang efter vägen eller helt enkelt på en bensinmack.

Med det sagt så tänkte jag ändå dela med mig av våra favoriter.

#1 Pastasallad

Pastasallad är något som går hem hos alla i familjen Lif. Och något som kan varieras ordentligt så det funkar flera dagar samma vecka. Ett plus är också att det går lätt att anpassa efter varje persons smak. Vad gäller själva pastan är fjärilar favoriten. Exempel på innehåll:

  • kyckling (rester från middagen dagen innan är perfekt)
  • kalkon (skär enkelt ner bitar av vanligt smörgåspålägg)
  • ost (ta den sort du gillar)
  • ägg (kokta ägg är min favorit)
  • bacon (ger bra med smak och sälta)
  • grönsaker, t ex tomater, gurka, sockerärtor (variera efter smak)
  • majs (konservburksmajs är barnens favorit)
  • bönor, linser (lätt att variera och enkelt att köpa på konserv eller tetra)
  • olja, salt, peppar (mer avancerat än så behöver det inte vara)

Vi paketerar ofta i var sin burk som vi sen äter direkt ur. Ska vi bära mycket så blir det i var sin plastpåse istället. De går bra att äta direkt ur dessa också.

Närbild på en pastasallad.

 

#2 Grillkorv

Finns möjligheten till grill så är ju korv toppen. Enkelt att ta med, i vaccad förpackning håller de sig ganska länge utan kylskåp. Variera efter önskemål på smak i familjen. Alla behöver inte grilla hotdogs.

Och på den sista glöden kan man alltid grilla marshmallows. De väger ju noll att bära med…

Ett barn bakom en eld med korv som grillas.

#3 Tunnbrödsrulle

Det här var något vi körde mycket för några år sedan. Kanske lite för mycket då det är klart mer ovanligt nu. Men tunnbrödsrulle är också något som går bra att variera efter smak i familjen. Ägg, kalkon, ost och gurka är nog favoriterna. Eller Rufus specialare med leverpastej och banan. Prova den du!

#4 Nötter och torkad frukt

Nötter och torkad frukt är väl mer mellis än mat men funkar väldigt bra på utflykt. Toppen när man behöver fyll på med lite ork emellanåt. Själv är jag inte så förtjust i torkad frukt men äter gärna nöter, favoriter är para- och macadamianötter.

#5 Oreo cookies

På sista plats kan jag inte låta bli att klämma till med Oreos. Verkligen ingen mat men det är nog det som funnits med mest under mitt vuxna liv. Jag kallar dem för dykkakor. De är helt enkelt perfekta att ha med när man dyker.

En reaktion till “Mina tips på utflyktsmat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.