Hit vill jag inte åka igen

 

Vi har ägnat 10 dagar åt favoriter, de bästa, de vackraste i olika kategorier så idag tänkte jag vända på det. Vad gillar jag inte? Vart vill jag aldrig åka tillbaka?

Men man ska väl aldrig säga aldrig… Skulle inte förvåna mig om jag hamnar på någon av dessa platser igen.

Hit längtar jag inte tillbaka

Här kommer en blandning av platser från olika delar av världen som jag gärna skippar.

#1 Patong, Phuket, Thailand

I Patong finns inget av det jag gillar med Thailand men väldigt mycket jag ogillar. Phuket i stort är ingen favorit även om det inte är en ö, som i sin helhet, kvalar in på denna lista.

Ett barn i en barnvagn.
Morris i Patong 2010.

#2 Hurghada, Egypten

Kanske lite orättvist då jag endast varit i Hurghada i ett knappt ett dygn men det dygnet imponerade inte. Fult och otrevligt. Egypten i stort skulle jag däremot tänka mig att ge fler chanser men då får det allt visa sig från en bättre sida.

#3 Stranden i Puerto de Mogán, Gran Canaria

Den lilla orten Puerto de Mogán var vår favorit på Gran Canaria men en dag hamnade vi oplanerat på dess lilla strand. Det var inge vidare. Trångt och smutsigt. Nej, nej, nej.

En sandstrand packad med folk och parasoller.
Ja ni ser ju själva…

#4 Alanya, Turkiet

Hit gick en charterresa i sena tonåren med min pojkvän. Ung och kär så resan var väl i och för sig lyckad med Alanya som turistort vann verkligen inga poäng.

#5 Nice, Frankrike

Jag har verkligen inte förstått mig på Nice. Nej, det väljer jag bort men åker gärna till orterna nästgårds som till exempel Antibes.

8 reaktioner till “Hit vill jag inte åka igen

  1. Jag har rest ganska mycket i Turkiet och jag kan hålla med dig om själva Alanya som turistort, men om man håller sig till Oba istället som bara är en bit därifrån sås får man en helt annan upplevelse 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Intressant läsning! Nej, fy, den där stranden såg inte rolig ut. Jag är inte lockad av det egyptiska resmålet eftersom jag har en väninna som råkade mycket, mycket illa ut där (förövare: hotellpersonal!). Alanya besökte jag under tidigt 1990-tal. Njöt i två dagar innan jag hamnade på sjukhus med dropp och var sjuk hela hösten efteråt. 😦

    Gillad av 1 person

  3. Jag längtar väl inte heller tillbaka till Alanya känner jag, var där på solsemester för många år sen och kanske jag hade hittat på lite mer intressanta saker att se och göra om jag hade åkt idag, men det finns väl ändå mer spännande platser i Turkiet att besöka tänker jag?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.