Mina favoritaktiviteter på semestern

En timme på stranden funkar bra, sen blir jag rastlös och uttråkad. På museum ser jag gärna några delar men en lång guidad tur genom varenda del får mig att vilja smita ut bakvägen. Statyer och monument förstår jag mig inte riktigt på och efter en snabb titt går jag gärna vidare.

Men det finns några aktiviteter som jag nästan kan göra hur mycket som helst av. Här kommer mina favoriter:

#1 Dykning

Kanske ingen överraskning direkt men dyka funkar alltid. Nu är det bara några månader tills Morris kan börja ta sitt första dykcertifikat och sen är det vara 3 år kvar innan Rufus fyller 10 och hela familjen kan börja dyka tillsammans.

#2 Skidåkning

Åka utför med barnen. Med Roger. Med kompisar. Lika roligt. Fart. Vacker natur. Och härligt att det är ok att umgås i långkallingar på kvällen.

En man och ett barn står högst upp i en skidbacke. Fjäll i bakgrunden.
Att se barnen utveckling och glädje av skidåkningen är bland det roligaste som finns.

#3 Fika

Fika är favoritaktiviteten i storstäder. Gå, gå och fika sen gå, gå och fika. Att bara få sitta och titta på folk. Känna sig som en del av staden.

#4 Åka båt

Jag älskar att vara ute på havet eller för den delen sjön. Helst på en dykbåt så klart, mindre gärna på en färja men även att vara ute med mina föräldrars lite utombordare är härligt. Undrar om familjen Lif kommer att ha tiden med en egen båt i framtiden..?

Tre personer i torrdräkt på en båt.
Dyka och åka båt i ett. Här på väg mot Väderöarna.

#5 Down hill

Down hill är något jag provade på för första gången i somras. Morris och jag gick en introkurs och körde sen en heldag i Åre. Det var verkligen riktigt pangkul. Helt klart att jämföra med slalom på vintern. Fart. Natur. Skitjobbigt. Och jag fick känna mig lite modig också.

Två personer och en cykel i en sittlift.
Första men absolut inte sista gången för Morris och mig i backarna.

Vad gillar du att göra på semestern?

2 reaktioner till “Mina favoritaktiviteter på semestern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.