Vackraste stränder

Jag älskar att resa till varma länder med fina stränder. Sen har jag inte riktigt ron att ligga still på en strand. Jag blir rastlös. Men promenera, ta ett dopp och njuta av det vackra, det gillar jag.

Här kommer mina strandfavoriter:

#1 Long beach, Maldiverna

På ön Dhigurah ligger denna fantastiska strand som fortsätter rakt ut i havet. Vi besökte den ett par gånger i våras. Första gången var vi helt själva och andra gången såg vi tre andra människor där.

En trandremsa med hav på båda sidor och en ö långt i bakgrunden.
Vid lågvatten går det att gå hela vägen över till nästa ö.

#2 Koh Tachai, Thailand

Ön Koh Thachai tillhör ögruppen Similan Island. På dagen kan det vara en del turister som kommer ut till ön med speedboat men när solen börjar gå ner och den är nästan folktom är det helt magisk.

Ett litet barn går på en vit sandstrand.
Tyvärr har alla mina bilder utom tre från den här stranden försvunnit så ni får hålla tillgodo med Rufus som precis lärt sig gå och är överlycklig att få komma i land efter några dagar på en gungande båt.

#3 Tub Kaek, Thailand

Här är det nog lugnet och stämningen mer än den klassiskt vackra stranden men självklart är den vacker för att kvala in på denna lista. Den finns på fastlandet i västra Thailand, norr om Ao Nang och Klong Muang.

Ett barn står i vattenbrynet på en sandstrand.
Morris på Tub Kaek 2014.

#4 Nulltjärn, Sverige

Inte så varmt men lika fantastiskt vackert. Sandstranden vill Nulltjärn, som ligger en ca 45 minuter från Åre, är lång och har utsikt över snöklädda bergstoppar.

Två barn sitter på en sandstrand med berg i bakgrunden.
Lång sandstrand, klart vatten och snöklädda bergstoppar som fond.

#5 ?, Kap Verde

Den sista stranden på den här listan har jag tyvärr ingen aning om vad den heter. Den ligger på ön Sal som tillhör Kap Verde. Vi körde omkring med vår hyrbil och hamnade av en slump på denna nästan öde strand. Det låg en väldigt liten restaurang på ena sidan och så såg vi tre människor rida förbi på hästar. Sen var det bara vi, solnedgången och havet.

Två barn leker i vågorna i vattenbrynet på en öde strand.
Lek i vågorna på Sal 2016.

 

4 reaktioner till “Vackraste stränder

  1. åh stränder är bland det bästa som finns, men jag är lite som du vad gäller dem – orkar inte riktigt ligga i timtal. Fast i Thailand spenderade jag faktiskt en del tid i solstolen då det var så varmt. Men hela dagen lång, njaa. Mina bästa stränder har jag nog sett i Australien.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.