Praktiska resprylar

Det finns så många reseprylar, den ena onödigare än den andra, men praktiska reseprylar älskar jag och här kommer mina bästa tips.

En lista på praktiska prylar att ha med när du reser

 • Extra lång laddsladd
  Jag har alltid med en laddsladd till mobilen som är minst 3 meter, gärna 5. Vet inte hur många gånger jag hamnat en bit från ett vägguttag på t ex en restaurang eller en flygplats. Eller för den delen långt från sängen på ett hotellrum.
 • Plastklämmor
  Jag stoppar alltid med ett par i varierande storlek i packningen. Används till allt från att återförsluta en påse nötter till att hålla smutstvätten kvar i plastpåsen i bagaget.
 • Öronproppar
  Jag använder alltid märket Calmor. Så överlägsna alla andra. Stoppar skrikande barn, tutande bilar och snarkande grannar.
 • Brusreducerade hörlurar
  Brukar finnas med på alla listor med resprylar men de platsa verkligen. Köpte mina Bose för flera år sedan och är supernöjd. De åker med på i stort sätt varje resa.
 • Grenuttag
  Att resa med familjen betyder många prylar att ladda samtidigt – telefoner, kameror, iPads, datorer… Ibland är det dåligt med uttag på ett hotellrum eller som senast i en liggvagn på ett nattåg i Ungern och då är jag väldigt glad över att jag slängde med ett grenuttag. Eller om du reser själv och någon annan snott uttaget före dig.
 • Hundbajspåsar och våtservetter
  Denna kombo kom till när vi hade blöjbarn men har hängt med sedan dess och har räddat oss otaliga gånger. Alltid är det ett bananskal som inte har någon stans att ta vägen eller någon som spillt på den sista rena t-shirten.
 • Bläckpenna ihop med passet
  Att behöva fylla i ankomstblanketter när du kommer till ett land är inte ovanligt men att stå där i passkön och inse att du behöver gå ur kön för att leta efter en bläckpenna är inte kul. Du vet att du har en någonstans i packningen… Förvara alltid en bläckpenna tillsammans med passen så är du på den säkra sidan där i kön när alla är trötta och bara vill komma fram.
 • Stödstrumpor
  Också en ska jag tagit upp tidigare men flyger jag, åker de på. Stödstrumporna hjälper blodcirkulationen i benen/fötterna och minskar därmed risken för en blodpropp. Stödstrumpor förebygger dessutom åderbråck. Och så himla skönt att komma fram utan att benen känns som två stockar där man knappt kan utskilja fotknölarna.
 • Vattenflaska
  Ta bara med!

2 reaktioner till “Praktiska resprylar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.