Mina bästa storstäder i Asien

Mina favoritstäder i Asien

Först ut är listan med mina favoritstäder i Asien. Det finns många städer som jag verkligen gillar, så det har inte varit helt enkelt att välja ut topp 5. Och att sen att rangordna dem var nästan omöjligt, i alla fall gällande topp 3. Men här kommer de:

#1 Hongkong

De senaste veckorna har jag nästan maniskt följt rapporteringen från demokratiprotesterna i Hongkong. Det lilla jag hittar i svenska tidningar med framförallt i sociala medier. Jag ser bilder från Hung Hom, området där jag bodde. Uppbrutna gator, brinnande fordon och poliser som inte alls beter sig som poliser ska göra. Mitt hjärta gråter för denna fantastiska stad där demokratin bara måste få segra.

Men tillbaka till vad jag gillar med Hongkong. Staden har mysiga parker, coola byggnader, vacker natur, bra museum, riktigt bra shopping, min favoritflygplats och alla restauranger du kan tänka dig. Allt du kan önska av en riktig storstad finns här.

Neonjus som spegalr sig i vattnet på natten.
Bilden överst i inlägget är också från Hongkong, tagen från The Peak ner över Hong Kong Island och mot Kowloon på fastlandet. Och där i mitten av bilden, på andra sidan vattnet, kan man se byggnaden där jag bodde (den höga). Den här nattbilden är tagen från andra hållet mot Hong Kong Island.

#2 Bangkok

Pulsen. Känslan. Lukten. Takbarerna. Maten. Människorna. Mitt älskade Thailand!

Rusningstrafik med 4+3 kärfält.
Trafiken i Bangkok kan vara hemsk men den är också en del av stadens själ.

#3 Singapore

Staden med den stora blandningen. Rent och snyggt. God mat. Mycket att göra. Enkelt och tryggt att röra sig. Hav och strand. Människor från stora delar av världen.

Ett barn i barnvagn, ett barn på ståbräda och en mamma framför en moské i Singapore.
Så här såg vi ut när vi alla var i Singapore senast. Lite senare den där kvällen tog Rufus sina första steg utan hjälp. Klart vi vill tillbaka!

#4 Tokyo

Så mycket att titta på. Så mycket fascinerande saker och byggnader. Verkligen en stad där man känner sig nöjd med att bara gå omkring och titta på andra människor.

En upplyst storstad från ovan.
Tokyo by night.

#5 Dubai

Storstad och bad i ett. Allt du kan tänka dig och en massa du inte kan tänka dig. Nöjesparkernas och vattenlandens stad. Perfekt stad för familjesemestern där storstad annars inte står så högt på vår lista.

En sandstrand med skyskrapor i bakgrunden.
Strand och storstad i ett.

 

Önskelista över städer i Asien (som jag ännu inte besökt):

 • Seoul
 • Taipei
 • Colombo
 • Teheran
 • Doha

Nyfiken att läsa mer från mina favoritstäder?

Här kommer några inläggsförslag:

Bangkok

Hongkong

Dubai

8 reaktioner till “Mina bästa storstäder i Asien

 1. Jag önskar att jag kunde haka på men en lista med tre städer – mina enda tre städer – i Asien känns ju faktiskt lite fattig. Sedan tycker jag knappt att Dubai räknas, trots att jag varit där. Visst, geografiskt men kulturellt? Nja. 😛

  Gilla

  1. Lite kanske… För du kommer inte få läsa mina favoritstäder i Sydamerika direkt… 😆
   Jo… Dubai tillhör ju. Asien är ju större än bara Sydostasien…

   Gilla

   1. Jaja, så klart att Dubai är Asien, men det är ju knappast första stället iaf jag tänker på om jag ska ”åka till Asien”. Jag och min sambo har haft den här diskussionen och vi är typ överens. Ibland i alla fall. 😛

    Gilla

 2. åh så roligt med listor, kommer säkert hitta flera listor från din julkalender att låna i ett senare skede 😀 Singapore och Bangkok har jag besökt, verkligen fascinerande städer båda två, och så himla olika! Kuala Lumpur skulle jag gärna besöka!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.