Frågor och svar om mig själv – 20 frågor till Sandra

Idag kände jag mig helt plötsligt inspirerad att berätta lite mer om mig själv. Fler och fler hittar hit till bloggen så det är kanske inte mer än rätt. Och eftersom det är min blogg får jag både välja frågorna och svara på dem. 

 1. Yrke?
  Kan tyckas vara en enkel fråga och det enkla svaret är nog kommunikatör men jag kallar mig också projektledare, marknadsförare, produktionsledare och konsult. Om jag titta på min högskoleutbildning är jag teknikredaktör. Ja sen är jag utbildad divemaster och dykinstruktör också men det jobbar jag inte aktivt som längre.
 2. Vad jobbar du med då?
  Jag är egenföretagare, eller egentligen inte, för jag driver företaget ihop med min man Roger som är den som startade det, men sedan 7 år tillbaka har jag hyrt ut mig själv som framförallt projektledare inom kommunikation och marknadsföring. Och det är jag toppennöjd med!
 3. I vilka länder har du bott?
  Sverige, Thailand och Hong Kong.
 4. Berg eller hav?
  Absolut hav även om jag älskar berg. Ganska elak fråga till mig själv måste jag säga…
 5. Favoritdryck?
  CocaCola. Jag önskade att det inte var det men det är min stora last. Tänk om jag älskade att dricka vatten lika mycket som jag älskar att vara i vatten…
 6. Önskeresemål just nu?
  Var tvungen att skriva just nu för det varierar så efter humör och årstid. Ön Reunion är nog svaret just nu. Ön tillhör Frankrike men ligger öster om det afrikanska fastlandet. Bildgoogla så förstår du…
 7. Varför har dina barn husdjursnamn?
  Ja det finns faktiskt folk som tycker att Morris och Rufus passat bättre på hundar och katter än ungar. Tror till och med att Morris finns på någon topplista över populära kattnamn. Men nej, inspirationen kom inte från djurriket utan från två amerikanska tv-serier. Klura på det ni!
 8. Favoritland?
  Thailand, så enkelt är det. Jag kommer alltid tillbaka dit.
 9. Senast sedda film?
  När jag var i Oman för någon vecka sen så såg jag filmen Yesterday på flyget. Klart underhållande!
 10. Vad gillar du för mat?
  Från att, som barn, varit otroligt petig så går det lite bättre nu för tiden. Thai, italiensk och japansk finns bland favoriterna, ja asiatisk mat överlag. Jag gillar tyvärr nötkött väldigt mycket men försöker hålla ner intaget. Skaldjur är också gott. Och sen gillar verkligen en kebab. Något jag inte gillar är ost, inte i någon form.
 11. Första landet du besökte? 
  Är faktiskt inte riktigt säker på det, Finland eller Danmark. Vi hyrde stugor på Åland och i Danmark under min uppväxt men jag är osäker på vad som kom först. I mammas mage vet jag att jag vari England och när Morris var liten hävdade han bestämt att han varit i Japan eftersom han varit där i min mage.
 12. Har du några syskon?
  Ja, en lillasyster som också bor med sin familj i Stockholm.
 13. Favoritdjur?
  Mantor.
 14. Vad ska du göra när du blir pensionär?
  Jag har alltid sagt att jag ska flytta till Thailand igen och jobba som dykinstruktör. Ja ja, vi får väl se, men Roger och jag drömmer om att kanske ha ett par olika ”hemma” runt om i världen som vi ska förflytta oss emellan efter humör. Värme, fjäll, Sverige, natur…
 15. Var är du född?
  Tärna utanför Sala. Där bodde jag i 3,5 år innan mina föräldrar flyttade tillbaka till Västerås där jag sen är uppväxt.
 16. Fobier?
  Nja, inte direkt men jag ogillar att ringa till folk jag inte känner.
 17. Har du gröna fingrar?
  Absolut inte. Det mesta jag försöker odla dör. Kanske för att jag åker ifrån dem några veckor i stöten och däremellan vattnar allt för mycket.
 18. Läser?
  Resebloggar så klart annars så lyssnar jag faktiskt mest. Det blir några poddar men framförallt lyssnar jag på ljudböcker i mängder. En hel del deckare. Så fort jag ska gå, cykla, köra bil eller åka kollektivt själv så blir det ljudbok. Det samma gäller när jag städar, vilket i ärlighetens namn inte sker så ofta som det borde.
 19. När och varför började du dyka?
  År 2000 var jag på en resa till Dominikanska republiken. Min dåvarande pojkvän var dykare och jag gjorde en sk prova-på-dyk och blev totalt fast. Åkte hem till Sverige och några månader senare tog jag mitt första dykcertifikat. Fyra år senare tog jag min instruktörsexamen.
 20. Vad ser du fram emot?
  Att fira jul i Åre. Att Morris ska fylla 10 så han kan börja dyka. Att få flytta tillbaka till vårt hus efter utbyggnaden.

Är det något annat ni läsare skulle vilja veta? Skrivet en kommentar!

En dykare under ytan.
En av mina favoritsysselsättningarna – dykning.
En skidåkare.
Skidåkning är heller inte illa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.