Lifsresors vardag v 44

Det här året har familjen Lifs vecka 44 varit lite ovanlig. Det ovanliga är att det varit höstlov och vi har inte rest. Vi kände att vi helt enkelt inte kunde vara borta från vår husutbyggnad en hel vecka. Och ja, samma utbyggnad gör ju en del intrång i vår resebudget också.

Ungarna har dock varit lediga hela vecka tillsammans med mig medan Roger har fått jobba som vanligt. Första halvan av veckan hade vi besök av min svägerska och ungarnas kusiner från Göteborg. Vi hängde, pratade, lekte och hade en heldag på Gröna Lund.

145
Kusinhäng vid Kyrksjön

Halloween på Gröna Lund

Vi hade bokat biljetter till Gröna Lund i måndags. Vi – gänget från Göteborg, min syster med barn och min faster. Fyra vuxna och sex barn, alla med olika viljor så vi delade upp oss i olika konstellationer men käkade en trevlig lunch tillsammans. Vi var dock inte ensamma om att vara på Grönan även om man hade begränsat antalet släppa biljetter. Vi fick stå som packade sillar på spårvagnen ut på Djurgården. Och till attraktionerna var det oftast 30–40 minuters kö, ibland en timmes. Även om vädret var ok var det kallt att köa så länge och ungarna (och vi vuxna) tappade lite sugen efter ett tag. Räkna hem åkbanden gjorde vi verkligen inte den här dagen men jag tror ändå att ungarna var rätt nöjda när vi lämnade. Och Gröna Lund hade verkligen bjudit till och gjort parken riktigt Halloween-läskig.

141

142
Kallt var sammanfattningen av denna tur.

Rufus till Nyckelön

I fredags kom min syster och hämtade Rufus för att köra honom och hans ett år äldre kusin till mormor och morfar på Nyckelön. Där fick de ett par dagars höstlov med både Hop N Pop och badhus. Idag söndag var det min tur att hämta hem ungarna till Stockholm igen. Efter 4 timmar på badhus somnade snabbt i bilen…

Läslov

Höstlovet brukar ju också kallas för läslovet och Morris hade fått läsläxa från skolan över lovet. En uppgift per dag skulle göras. En var att se en utländsk film med svensk text och när Rufus var på Nyckelön passade Morris och jag på att ha filmmys med den första av Harry Potterfilmerna som inte finns med svenskt tal.

Lördagskväll på MoS med minigolf

I lördags kväll gjorde vi något för oss ganska ovanligt, vi åkte till Mall of Scandinavia. Där hade vi bestämt träff med en annan familj för att spela en omgång minigolf och käka middag på O’Learys. Efter en jämn och hård fight på de 14 klart annorlunda minigolfbarnorna blev det buffé i restaurangen. Buffé är inte riktigt min grej men ungarna var klart nöjda med efterrättsdelen.

143

Två veckor kvar till inflytt

I huset händer det massor hela tiden. Som vanligt många beslut att fatta även om de nu inte är så stora längre. Den här veckan har vi t ex valt spolknappar på toaletterna. En enkel sak kan man kanske tycka med det krävde någon timme var för Roger och mig framför datorn och ett besök i ett showroom innan vi kunde välja en variant.

Men nu är det bara två veckor kvar tills vi får flytta tillbaka in i huset igen. I alla fall om besiktningen går som planerat…

144
En sväng till badhuset hann vi också med. Otroligt lite folk för att vara höstlov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.