Nedräkningen inför nästa resa har börjat…

Nedräkningspirr inför en kommande resa – denna underbara känsla! Ibland infinner den sig bara dagarna eller timmarna innan men ibland månader. Mycket har ju så klart att göra med destination, reslängd och hur länge jag har drömt om just den resan men ibland kan det var helt olika små saker som skapar pirr.

29 dagar kvar…

Om 29 dagar sätter jag mig på ett flyg till Oman. Ett land som jag är nyfiken på att resa runt i men den här gången blir det bara en aktivitet hela veckan. Jag ska dyka. Morgon, middag, kväll och ja oftast en gång till på dagen. För att kunna maxa dykningen på det sättet är det lättast att bo på en dykbåt, en så kallad liveaboard, vilket jag ska göra i sex dagar. Möjligen att jag hinner se lite av hamnstaden As Sifah på förmiddagen innan båten lägger ut men sen blir det den fantastiska naturen under ytan istället.

Vad skapar pirret den här gången?

Dels är det för att jag är väldigt sugen på att dyka. Roger och min vecka på Maldiverna i påskas med en massa dykning stillade inte suget utan gjorde det bara större. Ett, för mig, nytt land skapar också pirr. Men sen tror jag faktiskt också det har att göra med att jag ska åka själv. Jag har ju rest en del själv tidigare men sen man och barn kom så har jag faktiskt inte gjort det alls utan då har det blivit med dem eller med en kompis. Så lite soloresandepirr finns nog där trots allt.

En dykare
Snart är jag där!
Ett barn sprutar vatten på en släng ståendes längst bak på en stor båt.
Morris på en liveaboard i Thailand 2014.

7 reaktioner till “Nedräkningen inför nästa resa har börjat…

  1. Du gör sååå coola resor! 🙂 Dykning är iofs inte min grej, men jag skulle gärna åka till Oman! Vi var nästan på väg dit en gång för cirka 10 år sedan, men då blev det Kenya istället. Och nästa vecka blir det Egypten 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.