Förra veckans två lockande event – Lotus Travel och Sri Lanka

I onsdags hann jag med att var jag på två olika event. Båda intressant och båda lockande. Först ut var Lotus travel som bjöd in till lunch och föredrag på restaurang Asian Post Office och efter jobbet var jag på Sri Lankas ambassad med information, mingel och lankesisk mat.

Lunchevent med Asientema

Först fick vi lyssna på Lotus Travels VD Elby Kwok Drewsen som berättade om sin egen resa från uppväxten i Hong Kong, via kärleken till ett liv i Stockholm. Här har hon under 25 år byggt upp ett framgångsrikt reseföretag som nu har kontor, inte bara i Stockholm, utan även i Shanghai och Peking. Styrkan ligger i lokalkännedom och i svensktalande guider. Varför inte följa med på en familjeresa till Peking? Själv blev jag sugen på en kombinationsresa till Nepal och Buthan med bland annat vackra vandringar och övernattning i ett munkkloster. Vilken drömresa!

Lunchen bjöd också på ett inspirerande föredrag av Tobias Ahlin, digital expert. Han pratade om svenskarnas och européernas föreställning om att i Asien är man bra på att producera men att det är i Europa som kreativiteten finns. Och visade så klart på hur fel vi har…

IMG_8749
Lotus Travels VD, Elby Kwok Drewsen, berättar bl a om företagets miljöarbete.
IMG_8757
Tobias Ahlin visar tillväxten av olika sociala medier. Hur Facebook och Instagram i jämförelse står stilla medan kinesiska TikTok rusar framåt.
IMG_8762
Tänk om alla hade samma insikt som en fortune cookie…

Kvällsevent om Sri Lanka

Efter lunchen var det jobb på kontoret som gällde innan det var dags att promenera bort längs Strandvägen till Sri Lankas ambassad. Turismen i Sri Lanka drabbades hårt i våras pga de terrordåd som utfördes i landet under påsken. Landet har jobbat hårt för att förbättra säkerheten och vill nu berätta om sitt arbete och locka tillbaka resenärer.

Sri Lanka har länge stått högt på min önskelista och efter kvällen blev inte suget mindre. Jag skulle gärna besöka landet tillsammans med familjen och känner mig inte alls orolig för säkerheten. Det som lockar är naturupplevelser, vackra tågresor, god mat, fascinerande tempel och härliga ständer med vågor.

IMG_8769
H.E the Ambassador, Mr.Sudantha Ganegama Arachchi.
IMG_8783
Vi fick inte bara lyssna på ambassadören utan också på bloggkollegan Christian från Matochresebloggen.se som berättade om sin och familjens resa till Sri Lanka nu i somras.

2 reaktioner till “Förra veckans två lockande event – Lotus Travel och Sri Lanka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.