Lifsresor vardag v 35–36

Pust! Vilka veckor! Har inte ens orkat tänka tanken att blogga på två veckor men nu hoppas jag att det vänder.

Vad har vi då gjort dessa veckor?

Jo, flytta. Och inte bara flyttat utan också rensat ut och flyttat om halva huset. Allt har ju så klart med vår utbyggnad att göra för vi har inte flyttat på riktigt utan bara tillfälligt. Vi trodde att det skulle bli jobbigt och det blev det verkligen men nu så börjar vi i alla fall landa i vårt nya temporära hus.

Halva källaren, hela nedervåningen och delar av övervåningen är nu tömda och står inträngda i övriga rum som nu stängts igen. Förra helgen hyrde vi kärra och körde ett antal omgångar mellan vårt hus och återvinningen, vårt hus och det temporära huset plus en omgång med ett bokskåp hem till min syster. Ungarnas ögon var där med fyrkantiga efter en hel helg med iPad-barnvakt då allt annat låg i lådor.

118
Farväl gamla tvättstugan.

Vad händer i huset nu?

Våra byggare var ivriga att komma in i huset efter att i veckor byggt själva stommen på den nya delen. Nu ska väggar rivas, nya golv läggas, en brasa byggas, en trappa tas bort, en ny trappa byggas, en toalett och ett badrum rivas och två nya badrum byggas. Och en hel massa andra saker också. Miljoner små (och stora) beslut måste fattas varje dag. Hoppas det lugnar sig något när de kommit lite längre.

120
Här ska nya trappan till källaren ligga. Förut stod vår tv-soffa här.
121
Den hrä delen av vardagsrummet ska bli ett nytt badrum.

Var bor vi nu i 10 veckor?

Vi har haft den stora turen att hitta ett hus i området bredvid vårt, som vi fått hyra i de 10 veckor vi behöver vara evakuerade. Lite längre till skola och tunnelbana men närmare till ungarnas fotbollsträningar.

Familjen som äger huset är föräldralediga och passar på att åka till Italien. Att passa på att resa då är ju underbart. Vi gjorde det i samband med båda våra föräldraledigheter. Här kan du läsa om den första och den andra.

Har vi bara flyttat i två veckor?

Nä, vi har även jobbat, gått i skolan, vabbat, badat, varit på konferens, hos optiker, på läkarbesök, fotbollsträningar, simskola osv. Ja övriga livet stannar ju inte upp för att man ska flytta.

En kvinna och två barn vid en sjö.
Vi har hunnit med efter-skolan-dopp i Kyrksjön också.
117
Och öppet hus på Kulturskolan. Morris blev sugen på trummor och cello och Rufus på trummor och trumpet. Tyvärr är det oändligt långa köer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.