Lifsresors vardag v 33

Tillbaks i vardagen igen efter en lång semester. Fem veckor med familjen tätt tillsammans först tre veckor på tågsemester och sen två veckor i Sverige med bland annat Åre. Hur underbart det än är att få vara tillsammans är det också skönt att nu fått dela på sig en vecka.

Rufus på Nyckelön

Den här veckan har Rufus fått hänga med mormor och morfar på Nyckelön i Mälaren. De har badat en massa, åkt båt, kört åkgräsklipparen och gått ut med grannarnas hundar. Ett värdigt avslut innan han i morgon börjar ett nytt kapitel i livet. Att gå från föris till förskoleklass är stort – för honom men kanske framförallt för Roger och mig som nu har två skolbarn.

Morris vecka inleddes med studiedagar

Morris skulle få gå på fritids den här vecka. Under protest men så passade skolan på att ha studiedagar måndag och tisdag så då var han lite nöjdare när han fick hänga med Roger och mig var sin dag till jobbet. Betyget blev att Rogers hade roligare saker (biljardbord, pingisbord och fussball) medan mitt hade godare saker (godis, glass och kakor). Onsdag till fredag var det sen fritids och när han väl kom dit var det ju inte så tokigt i alla fall.

Sen har tränignarna dragit igång också. Fotboll tisdag och onsdag och bandy i lördags. Så i fredags efter jobbet vara det bara att åka till skridsko-Johan i Blackeberg och prova ut nya skridskor. Sommaren är slut helt enkelt…

Ett barn sitter med en bricka med mat framför sig.
Det blev nudelsoppa (och läsk) till lunch när Morris var med mig på jobbet.
Ett barn står med bandyutrustning på is.
Säsongpremiär på is.

Jobb, badrumsplanering och flyttförberedelser

Den här veckan har Roger och jag varvat med jobb och planering av utbyggnaden av huset. Vår sista semestervecka drog byggarna igång igen efter sommaruppehållet och nu går det undan. Så himla kul! Men det gör också att vi måste börja spika hur vi vill ha allt. Två eftermiddagar har vi farit runt och tittat på golv och badrum men nu börjar vi närma oss beslut i alla fall.

I helgen har vi också packat och röjt. Om två veckor flyttar vi nämligen ut ur huset för att byggarna ska kunna fortsätta fritt inne. Vi ska nämligen inte bara bygga ut, utan också göra om en del i gamla delen som att riva ett badrum och en toalett, byta golv i hela bottenvåningen och flytta en trappa. Det gör att vi måste tömma halva källaren, hela bottenvåningen och delar av övervåningen. Pust!

Byggställningar med ett träsklett till hus bakom.
Nu händer det saker på bygget. Stommen till två alla tre våningarna är på plats och det nya taket med takkupor. Så spännande att vandra omkring i de nya delarna.

Robyn på Sjöhistoriska

Det blev inte bara jobb den här veckan för i lördags kväll fick jag njuta min födelsedagspresent med att få gå på Robyns konsert på Sjöhistoriska. Lite hungrigt, lite blött men också fantastiskt.

En scen med två stora bildskärmar bredvid.
Robyn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.