Hemma från Åre

Nu är vi hemma igen från Åre. Och har börjat jobbat. Hela vägen hem i bilen kunde jag inte förmå mig att skriva ett blogginlägg om att våra åredagar var över och ja, hela semestern.

Efter tre dagar tillbaka i stan och på jobb känns det betydligt mer ok. Det var väl mest den där sista-semesterdags-ångesten som tog strypgrepp men sen finns det ju mycket som ändå är ok. Jag gillar mitt nuvarande uppdrag, ungarna får komma igång med skola och sporter och sen har vi ju utbyggnaden av huset. Massor av jobb med den så klart men å så kul att se vårt ”nya” hus växa fram.

Våra dagar i Åre

Den här sommarens årevistelse blev kortare än vanligt, en vecka fick vi ihop innan mitt och Rogers jobbuppdrag behövde få uppmärksamhet igen. Vi gjorde nog färre saker än vanligt men mer av det vi gjorde.

Cykling

Framförallt blev det mer cykel än tidigare. De nya cykellederna i Björnen var perfekta för ungarna och kul för oss vuxna också. Kommer blogginlägg om det senare.

Två barn som cyklar på en anlagd led i en slalombacke.
Flera nya cykelleder har kommit till i Björnen och ännu fler är på gång. We like!

Och så fick jag ju prova på downhill för första gången. Morris och jag fick en heldag i backarna. Så himla kul! Måste vi verkligen göra fler gånger. Kanske, kanske att Rufus är mogen nästa sommar.

Förutom skog och backe så cyklade vi en hel del i Åre dirt park också. Framförallt ungarna fick till sina hopp ordentligt men även Roger och jag blev bättre och bättre.

Ja, så gjorde vi ju en cykelutflykt också. Från oss i Björnen till Fröå gruva. Den innehöll både god lunch och träning på att cykla över en bäck.

En kvinna och ett barn med itegralhjälm står i en backe.
Premiär för mig med downhill. Såååå kul!
Ett barn hoppar med en cykel i en dirt park.
En mycket koncentrerad Rufus i Åre dirt park.

Tältning

En av de första dagarna gav vi oss ut på fjället för att tälta en natt. Vi hade läst om vandring och tältning i Ullådalen så det provade vi. Jobbig start upp för en slalombacke med varm sol i nacken men sen var det härligt. Och inte allt för mycket klagan från ungarna att behöva vandra. Perfekt tältplats med magisk utsikt!

Ett rött tält med utsikt över berg.
Sämre sovplatser kan man ju ha…

Vandring

Ungarna är fortfarande svårvandrade men en dag fick vi med dem den korta biten upp till Nalleklippan. Där grillade vi korv och spanade på utsikten över byn.

Något som inte blev av den här sommaren var en vandring till Åreskutans topp. Kändes lite konstigt att det blev bortprioriterat. Jag brukar ju säga att det är ett måste varje sommar men å andra sidan har vi ju gjort det så många gånger.

Närbild på en eld.
Mysig korvgrillning vid Nalleklippan.

God mat

Förutom god lunch vid Fröå gruva, korvgrillning och pasta carbonara med snabbmakaroner gjort på trangiakök så åt vi några gånger på restaurang också. När ungarna får välja blir det Broken men vi var också och åt crêpes och galetter på Crêperie & logi och en kväll besökte vi ”grannen” Copperhill och käkade en lugn middag i deras lounge.

En stort öppet atrium i trä.
Middag på Copperhill med hela familjen innan barnen smet ner till pingisen i källaren och Roger och jag kunde njuta av lugnet en stund.

Fler blogginlägg kommer

Jag lovar att snart skriva mer om både olika sorters cykling i Åre och vår vandring med tältning i Ullådalen i kommande blogginlägg.

 

 

3 reaktioner till “Hemma från Åre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.