Äntligen mot Åre

Efter ett par nätter hos mina föräldrar på Nyckelön är det äntligen dags att åka mot Åre. Ja, inte äntligen över de 8–9 timmarna i bilen men att få komma fram. Att efter Sundsvall så smått få känslan av berg och lyckan över att sen få den första glimten av Åreskutan när vi närmar oss Björnen och vår lägenhet. Blir alltid lika lyckligt förväntansfull.

Bortkämd av tåg

Jag sitter i bilen och skriver det här inlägget och konstaterar att bilen är lite jobbigt. Vi brukar inte tycka det är några problem att köra till Åre och det är det väl egentligen inte nu heller men jämfört med sommarens tågsemester så är det verkligen inte lika trevligt med bil.

Visst kan man åka tåg till Åre och vi har gjort det ett par gånger men logistiken på plats blir knepig. Tåg och hyrbil är ett alternativ men då rullar kostnaderna iväg. Och så är det packningen också. Som fyra cyklar…

En kombibil med takbox och fyra cyklar där bak.
Kombi, takbox och cykelställe för fyra cyklar.

Bad i Mälaren och Freden

Tidigt i morse lämnade vi mina föräldrars hus på Nyckelön i Mälaren. Där har vi varit sen i fredags och mest badat. Och ätit god fiskgryta.

Först åkte vi en sväng till sjön Freden där Morris och Rufus fick visa var de hållit till i början av sommarlovet. Rufus gick på dagkolla tillsammans med sina kusiner och veckan efter gick Morris på seglarskola. Han pekade bland annat ut alla båtar han kapsejsat med och sen tog ungarna och Roger sig ett dopp i Freden.

Efter lunch på hamnkaféet i Borgåsund åkte vi tillbaka till Nyckelön och åkte ut en sväng med mina föräldrars lilla båt. Bad igen, nu i Mälaren.

Efter fiskgrytan var det dags för kvällsdopp för min mamma, ungarna och grannbarnen.

Ett barn i flytväst styr en motorbåt.
Rufus kör båt, inte helt rakt, på Mälaren
En scen med texten Gyllene Tider ovanför.
I fredags passade Roger och jag på att åka en sväng till Syndbyholm och tittade på Gyllene Tiders 40-årsturné.

Vår kommande vecka i Åre

Som vanligt har vi miljoner av saker vi vill göra i Åre men i år blir det tyvärr bara en vecka på plats. Vi kommer att cykla en del och besöka Åreskutans topp som är lite av ett måste om inte vädret är totalt emot oss (har hänt ett år sen vi köpte vår lägenhet). Vi har tältet med också, så kanske en tältnatt. Hur som kommer det att bli massor av natur och härligt fjäll. Maxa utetiden innan det är dags för jobb igen.

Häng gärna med oss i Åre via Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.