Hostel Annex Copenhagen i Köpenhamn

Första delsträckan på vår tågsemester gick mellan Stockholm och Köpenhamn. I Köpenhamn sov vi två nätter för att hinna med en heldag på Tivoli innan vi åkte vidare mot Frankfurt.

Läge för Annex Copenhagen

Eftersom vi var i Köpenhamn så kort tid valde vi boende efter vad vi skulle göra. Anlända till Centralstationen med tåg, gå på Tivoli och åka från Centralstationen med buss. Det flesta hotell vi tittade på var väldigt dyra så vi gick över till hostel (vandrarhem) istället och fastnade ganska fort för Annex Copenhagen. Ungefär 400 meter från stationen och 500 meter till Tivoli. Kanske inte de charmigaste kvarteren  på nätterna men då sussade vi gott i våra sängar.

Två barn och en man går med väskor på en gata.
Annex Copenhagen ligger en kort promenad från Centralstationen.

4-bäddsrum som familjerum

Vi bodde i ett rum med en dubbelsäng och två enkelsängar. Passade perfekt för vår familj. I rummet fanns också ett skrivbord, en ställning att hänga kläder på samt ett handfat med spegel. Allt färgglatt. Det fanns också en tv på väggen.

Sängarna var skön och vi sov bra även om ljudet från gatan var i högsta laget. Det finns dock rum som inte vetter åt gatan och som jag tror inte har det problemet.

Annex Copenhagen 2
Vårt 4-bäddrum med en dubbelsäng och två enkelsängar.
En svart korridor med dörrar i skrikiga färger.
Det var färgglatt även i korridoren.

Toalett och dusch i korridoren

Vårt rum hade inte privat toa/dusch utan vi fick gå en bit bort i korridoren där det fanns gott om toaletter och duschar. Alla jättefräscha, välstädade och med schampo, balsam och duschtvål.

Grå klinkers, vitt kakel. Ett handfat och en toalett.
Fräscha och välstädade toaletter.
Vit kaklad dusch.
Dusch med ett lite rum utanför där vi kunde byta om.

Andra rumstyper

Annex Copenhagen har 81 rum och några olika rumstyper. Sådant rum som vi bodde i finns med en, två eller tre bäddar. Det finns också rum med privat badrum. Dessa finns dock inte för fler än två personer.

Gemensamma utrymmen och service

På bottenvåningen finns utrymmen där du kan slappa, umgås eller spela spel. Det finns också ett litet kök där du kan laga egen mat om du så önskar.

Det finns möjligheter att tvätta i källaren mot en avgift.

Två barn spelar fussball.
Det blev några matcher fussball. Det fanns också ett biljardbord i ett annat rum.
En soffa och tre fotöljer.
Gemensamt utrymme där det gick att umgås.

Med eller utan frukost

Vi hade bokat utan frukost men för den som vill går det att köpa till och då får man äta på hotell Absalon som delar reception med Annex Copenhagen.

Två barn vid en uppdukad frukost med yoghurt, bröd och frukt.
Vi köpte inte till frukost. En dagen gick Roger och handlade i en mataffär och vi åt på rummet. Andra dagen köpte vi på 7eleven och åt på Centralstationen.

Vad tyckte familjen Lif?

Vi var mycket nöjda med vår vistelse på Annex Copehagen. Det enda som gjorde att det inte kändes som vilket hotell som helst var att vi inte hade badrum men, som sagt, det finns ju rum med det också. Det enda minuset, som vi tyckte, var det störande ljudet från gatan på natten.

Prisnivå för Annex Copenhagen:
För 2 nätter betalade vi 2 187 SEK för 4 personer i ett 4-bäddsrum med dusch/toalett i korridoren och utan frukost (juli 2019).

 

2 reaktioner till “Hostel Annex Copenhagen i Köpenhamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.