Tågsemester 2019 – Hemma igen

Igår landade vi här hemma i Bromma igen. Trötta, glada och nöjda med vår tågsemester. Men också nöjda med att få sova i våra sängar, leka med kompisar, äta tacos till middag och Bregott till frukost.

Sista tåget var det varmaste

Vi kom in med färjan till Nynäshamn vid lunchtid och passade på att äta räkor på Nynäs Rökeri – ett måste om man är i Nynäshamn. Sen hoppade vi på pendeltåget till Odenplan och där bytte vi till resans sista tåg, den gröna linjen mot Bromma. Jag tror faktiskt att det även var resans varmaste tåg. Promenaden från tunnelbanan till vårt hus var inte helt sval den heller så det första vi gjorde när vi kom hem var att länsa frysen på glass.

Ett barn på en färja i skärgården.
Påväg in mot Nynäshamn.
Ett barn med en röd ryggsäck med en gossekanin och 3 svart kabinväskor.
Allra sista bytet. Från pendeltåg till tunnelbana på Odenplan.
En skål med räkor, aioli och bröd.
Rökta räkor på Nynäs Rökeri.

Tre veckors tågsemester

Tre veckors tågsemester är till ändå. Jag har bloggat en hel del under resan och alla inlägg kan du hitta under etiketten #Tågsemester2019 men jag har även en hel del inlägg kvar att skriva så det kommer under de närmaste veckorna.

Ett blått fat med två färgglada tacos.
Tacos stod på önskelistan när vi kom hem. Laxtacos med mangosalsa är sällan fel…

Laddar om för Tranås, Nyckelön och Åre

Nu tvättar vi, gör räkningar och ungarna leker med kompisar. Den här veckan ska vi hinna med en hel del innan vi åker upp till vårt älskade Åre. Jag längtar så när jag ser Lisas (letsgoexplore.se) rapporter därifrån.

I morgon ska vi köpa en ny cykel till Rufus. Hans funkar helt enkelt ingen vidare i skog och det blev inte kul för honom förra året. Vi har letat begagnat men det kommer tyvärr nästan aldrig ut en sådan som vi vill ha. Roger ska också åka till sina föräldrar i Tranås och ta med sig ungarna. Jag får stanna hemma och plocka ner delar av huset. Vår husutbyggnad fortsätter när vi är i Åre och 1 september flyttar vi ut och då behöver hela undervåningen och badrummet där upp vara tömda.

Helt ärligt känns det ganska skönt att få ett par dagar själv efter intensiva familjeveckor. Men på fredag möts vi alla igen hos mina föräldrar på Nyckelön för på kvällen ska Roger och jag till Eskilstuna på nostalgitripp och se Gyllenetider. Sen förhoppningsvis lite bad i Mälaren innan vi drar vidare upp till Åre.

 

 

3 reaktioner till “Tågsemester 2019 – Hemma igen

 1. Åre är fullkomligt magiskt just nu! Men om det är några grader kallare när ni kommer så gör det inget 😉

  Båda barnen har nya cyklar för säsongen (Max har då ärvt Stellas). Max var inte kul förra året. Men sen har det varit mkt gnäll kring cyklingen i år ändå tycker jag så vi lämnade barnens hemma. Orkar inte släpa i typ 3 veckor runt Sverige för några kilometers gnäll i Björnen haha! Nya tag nästa år. Men vi har våra och haft så kul!

  Kul att följa er på tågresan!

  Gillad av 1 person

  1. Mtb är ju tyvärr, som så mycket annat, en materialsport. Rufus nuvarande cresent med 3 växlar och dämpad framgaffel ser ju bara ut att funka på stig men gör ju inte det i praktiken, alldeles fel utväxlad. Vi hyrde en Specilized i Åre till Morris för två år sedan och det var sådan skillnad så han fick en förra året och vi tänker köpa en till Rufus också. Så hoppas jag att vi kan sälja dem dyrt begagnat sen. Men jag vet saker går upp och nere. Det som funkar ett år gör det inte nästa. Och ni verkar ju haft en toppen toppentur i år!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.