SUP-premiär och massage sista dagen i Podgora

Idag var vår sista dag här i Podogra för i morgon påbörjar vi vår resa hem mot Stockholm igen. Efter Rufus dagar med badförbud gick vi all in idag.

SUP-premiär

Vi har länge tänkt att vi ska prova SUP men det har liksom aldrig blivit av. Väder har gjort sitt men också lite feghet. Det har varit lätt att säga att det passar inte just nu men idag tänkte vi att vi inte skulle komma undan.

Efter frukost gick vi alla ner till stranden och hyrde två SUPar för 1 timme. Vi tänkte att 30 min var alldeles för kort men så mycket mer än en timme skulle vi nog inte orka på vår premiär.

Vi fick två olika SUPar, en klart stabilare än den andra, och gav oss iväg med var sin unge. Först sittandes på knä, sen ståendes på knä men ganska snabbt kom vi upp på fötter. Den stabila SUPen gick det bra att stå upp och paddla med ett stående barn. Den vingligare var detta klart svårare och det funkade bästa om ungen satt ner still.

Både jag och Roger åkte i ett par gånger var. Jag hade missat att ta av mina slipade solglasögon innan vi åkte ut och vid första vurpan tappade jag dem men såg någon glimmande som singlade ner på botten och lyckades dyka ner och fånga dem i farten. Klart nöjd med detta! Hade inte varit kul att vara utan solglasögon resten av resen och klart sura pengar för ett par progressivt slipade Ray-Ban…

Var det svårt då? Faktiskt lättare än vad jag hade trott men inser ju att mycket beror på vilken bräda man har. Och visst var det lite trickigt när det kom svallvågor från passerade båtar.

Det var kul med SUP även om ungarna tyckte att man fick busa lite för lite på dem. Nu har vi i alla fall klarat av premiären och jag är övertygad om att det blir fler gånger. Jag ska dock bespara er bilder på allt annat än graciösa Roger och Sandra utan ni får hålla till godo med ungarna.

Ett barn står på knä på en SUP och paddlar.
Rufus på den mer stabila SUPen.
Ett barn står på en SUP och paddlar.
Även Morris lyckades bra med att stå och paddla.

Massage och hinderbana på eftermiddagen

Efter lunch och en kort middagsvila gick jag och fick massage på spat som finns här på hotellet. Det var skönt att få musklerna knådade ordentligt.

Medan jag njöt av massage tog Roger med ungarna till en av två hinderbanor som ligger uppblåsa utan för stranden i Podgora. Hemskt fula och förstår utsikten ut över havet men ungarna älskar dem. De provade den ena vår första dag här och nu den andra.

En uppblåsbar hinderbanan på ett hav.
Idag förr det faktiskt ett par regnstänk när jag mötte upp familjen vid hinderbanan. Men sen kom solen och värmen tillbaka igen.

Middag och packning

Det blev middag även idag på en av restaurangerna på strandpromenaden. Det känns som om alla har samma mat så nu känner vi oss rätt färdiga med dem och nöjda med att åka vidare i morgon.

Sen var det packning som gällde innan nattning. Vi har ju inte så mycket med oss på den här resan så det gick rätt fort även om packningen på något mystiskt sätt verkar har svällt en aning.

I morgon drar v i vidare till Zagreb för att lämna vår hyrbil, sova en natt och sen hoppa på tåget mot Budapest.

Hyra SUP i Podgora:

  • Finns flera uthyrare längs stranden. Vi hyrde direkt nedan för vårt hotell Medora Auri.
  • Gick att hyra från 30 min till 7 dagar.
  • Pris för 30 min var 6 euro och 7 för en timme.
  • Det ingick två paddlar och flytväst om man ville ha.

 

3 reaktioner till “SUP-premiär och massage sista dagen i Podgora

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.