En dag som inte blev som det var tänkt

Igår kväll bestämde vi att vi skulle lämna Podgora och åka på heldagsutflykt. Vi ställde klockan för att gå upp i hyfsad tid. Redan på kvällen innan klagade Rufus på att han hade ont i foten men vi tyckte allt såg ok ut.

Svullet och ont

I morse klagade han igen på tån och nu var den svullen och lite varm. Det hela började redan i förrgår mitt i vår incheckning på hotell Medora Auri. Det strulade med nyckelkorten så Roger och jag hade fokus på killen som hjälpte oss med det medan ungarna överexalterade busade runt och öppnade dörren till balkongen. Rufus smällde in foten i dörren och fick ett skärsår mellan lilltån och tån bredvid. Det blödde inte  speciellt mycket så vi tejpade ihop det och gick och badade.

SOS International och läkarbesök

Vi ringde SOS International som vårt försäkringsbolag är kopplat till och fick kontaktuppgifter till en läkarmottagning en halvtimme härifrån i Brela. Vi käkade frukost och åkte sedan till läkaren som då konstaterade att Rufus börjat få röda strimmor upp på foten. Läkaren gjorde rent, plåstrade om med jodomslag och skrev ut ett recept på penicillin som hon sa åt oss att genast åka och hämta ut. Vet inte om det berodde på att hennes engelska var lite knapp men det lät som att det verkligen var bråttom. Skulle strimmorna växa eller han fick feber skulle vi genast kontakt henne igen annars fick vi en återbesökstid i morgon kväll.

 

Vi blev lite uppstressade och fick för oss att det var blodförgiftning men efter lite googlande (som ju är sååå bra att göra om sjukdomar då typ allt är dödligt) kom vi fram till att det behövde det ju inte alls var utan antaglien bara en vanlig infektion.

Det kanske mest tråkiga med det hela, förutom att Rufus har ont, är att han fick både bad- och rörelseförbud. Vi hoppas dock att det ska lättas på efter morgondagens återbesök.

Ett barn med en omplåstrad fot.
Rufus och hans fot.

Lugn dag i Podgora

Efter ett besök på apoteket passade vi på att äta lunch i Makarska innan vi åkte tillbaka Podgora igen. Vi passade också på att lämna in lite tvätt på ett tvätteri för på hotellet kostar tvättning en hel förmögenhet. Nu betalar vi en slant per t-shirt/tröja/shorts medan underkläder och strumpor fick gå med gratis.

Resten av dagen slappade vi på rummet. Morris och jag tog också en sväng till poolen innan det var dags för middag. Rufus fick rida på våra axlar och vi gick hela vägen bort till hamnen här i Podgora. Klart mindre folk (läs turister) och vi hittade en restaurang som serverade god nyfångad fisk.

Ett uppläggningsfat med fisk och grönsaker.
God fisk nere i hamnen i Podgora.
Ett barn sitter och tittar på e vattenpolomatch.
KVällsnöje att titta på vattenpolomatch i hamnen.
Ett barn sitter vid havet och äter glass i solnedgång.
Det blev glass idag igen…

I morgon blir det också hotellhäng

Vi har inte så mycket att välja på i morgon heller. En unge som inte går och som inte får bada i värmen. Vi får göra det bästa av det helt enkelt och hoppas på glada besked hos tant doktorn på kvällen.

2 reaktioner till “En dag som inte blev som det var tänkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.