Botel Marina i Rijeka, Kroatien

När vi skulle ta oss från Slovenien ner till Podgora i Kroatien behövde vi ett stopp med övernattning på vägen. Eftersom vi på vägen också skulle besöka vattenlandet Istralandia så passade det bra med en natt i Rijeka. Kvällen innan letade vi runt på nätet och hittade ett botell.

Botel=hostel+båt

Vi hittade parkering nere i hamnen precis vid båten Marina. Efter incheckning fick vi vår 4-bäddshytt en trappa ner. Förutom hytter fanns det också på båden en restaurang, en bar och ett lekrum. Och lite udden en bankomat.

Två barn utanför en stor vit båt.
Dags att checka in på Botel Marina.
Två barn står i en färgglad reception.
Reception och med sittgrupper och lekrum ovanför.
Sittgrupp, staffli, böcker, tv, lektält.
Lekrummet.

Middag

Vi var trötta efter en heldag på vattenland så vi valde att äta vår middag på båten. Bred meny med mycket standardrätter så som pasta bolognes, mixed grilled fish/meat och grillad bläckfisk. Mest nöjd med smaken var nog Morris med sin biffnudelsoppa även om han var lite besviken att den inte innehöll några köttbitar med efter att ha fått några från min mixed-grilled-meat-tallrik så gick det bra. Övriga tyckte middagen var helt ok men inget jubel. Extra plus dock för vår väldigt trevliga servitris.

Bodde man på båten fick man 10 procents rabatt i restaurangen.

En restaurang i martint tema.
Restaurangen var helt tom när vi kom.
En tallrik med blandat grillat kött, två såser och potatis med mangold.
Mixed grilled meat.

Hytten

I vår 4-bäddshytt fanns en stor dubbelsäng och en våningssäng. Ungarna slogs om vem som skulle sova i överslafen så det blev till att singla slant och förloraren fick sova i dubbelsängen med Roger. Sängarna var skön även om kuddarna kunde varit lite mindre knöliga.

I hytten fanns ett badrum med dusch och toalett. Duschen hade bra tryck och bra med varmvatten.

Det fanns också gott om förvaring både med skåp och garderober. Svalt och skönt med AC som också fungerade som värme på vintern.

En hytt med en dubbelsäng och en våningssäng. Kuddar och filtar är gula.
De olika hytterna gick i olika färger. Vår var gul precis som vår gula korridor utanför.
Ett handfat och en dusch.
Vår hytt hade privat badrum.

Kvällspromenad i hamnen

Vi passade på att ta en kvällspromenad i hamnen innan läggdags. Både där och på den närliggande gatan fanns restauranger. Vi tittade på båtar och ungarna fick hoppa en stund på studsmattor hängandes i selar.

Ett barn med sele som hoppar på en suddsmatta.
Kan väl inte påstå att selen satt så speciellt bra men kul hade de.
En vit båt med en öppen akter.
I akterna på Marina finns ingången till receptionen.

Frukost

Frukosten fick klart godkänt med ett stort utbud. Det fanns bröd med pålägg, yoghurt med flingor, färdiggjorda varma mackor och fattiga riddare, ägg, bacon, korv och massor av frukt. Te, kaffe, choklad och apelsinjuice att drick även om den sistnämnda inte var något att hänga i julgranen.

IMG_6993IMG_6995

Båtens historia

Marina hette inte Marina från början utan först hette hon faktiskt Ingrid, efter den svenska prinsessan Ingrid som senare blev drottning av Danmark. Hon byggdes i Danmark men ägdes av ett svenskt rederi när hon hade sin jungfrufärd i februari 1936. 1969 lämnade hon dock Stockholm för att börja fara mellan hamnar i Kroatien. 2013 renoverades hon och byggdes om och har sedan dess legat förtöjd i Rijeka.

Vill du ha ett bra och anorlunda boende i Riejka så tycker jag du ska boka in dig på Botel Marina. Vi bokade direkt på deras webbplats.

6 reaktioner till “Botel Marina i Rijeka, Kroatien

  1. Jag åkte med ”Marina” till ön Silba 1988, alltså i det som då fortfarande var Jugoslavien. När jag hittade en dörr med texten ”Tillträde förbjudet” på svenska blev jag nyfiken på vilken båt det var. Jag gick upp på kommandobryggan och fick kontakt med kaptenen. Jo då, Christopher Polhem hette den när den gick i Gotlandstgrafiken. Jag nämnde att jag åkt med båten när jag var 7 eller 8 år gammal varpå kaptenen sa ”Oj, då måste jag få bjuda på en kaffe och en konjak” och så skickades en underhuggare ner till restaurangen för att hämta dryckerna. Roligt att läsa i din blogg att Marina finns kvar, om än inte i trafik.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.