Istralandia Aquapark i Istrien, Kroatien

Vi lämnar Bled på morgon för att köra mot den kroatiska gränsen. Allt gick smidigt och på andra sidan var vi snabbt framme vid dagens aktivitet – badlandet Istralandia.

När vi parkerade bilen var ungarna övertända och hade svårt att stå stilla. Vi kom vid 11-tiden och då var det en hel del kö vid entrén men köerna gick ändå ganska snabbt.

Entrén till vattenlandet

Istralandia 1

Började med lunch

Vi hade ätit tidig frukost så vi började med lunch. Fanns flera ställen att välja på men alla var samma sort och variationen liten. Vi körde hamburgare och korv. Funkade men inte mycket mer.

Omklädningshytter och värdeskåp

Vi hade valt att köpa till ett värdeskåp så efter att vi bytt om i omklädningshytter låste vi in alla värdesaker i skåpet. Nu var det äntligen dags att bada!

Istralandia 2

Många olika attraktioner

Istralandia har många olika attraktioner, mest olika sorters vattenrutchkanor men också bubbelpooler, vattenlekytor och en stor pool med vågmaskin. Det var mycket folk den här dagen så köerna kunde ibland bli riktigt långa. Så långa att vissa attraktioner orkade vi helt enkelt inte kö till men så är det ju också mitt i juli.

Istralandia 3

Rufus som egentligen är precis under 120 och hade problem med detta på Tivoli i Köpenhamn förra veckan, hade inga problem här. Det gick bra för honom att få åka allt med längdgränsen 120.

Vi provade flera olika rutschkanor med och utan badringar men lekt också i vågpoolen.

En blomsterrabatt med bland annat lila lavendel.
Lavendeln doftade överallt på Istralandia.

Trötta åkte vi vidare till Rijeka

Vi fyratiden var det lagom för oss att lämna Istralandia, även om ungarna så klart gärna hade stannat länger. Vi körde då vidare mot staden Rijeka och vår natt på Botel Marina, dvs ett hostell på en båt.

Mina tips inför ett på besök på Istralandia

 • Kommer du med bil så är parkeringen precis utanför gratis.
 • Kommer du, som vi, direkt från ett annat land finns det ett par bankomater vi entrén så du kan ta ut den lokala valutan kuna.
 • Det går att betala med kort överallt på anläggningen men i vissa kassor vid entrén gäller bara kontanter så kolla på symbolen på fönstret innan du väljer kö.
 • Man kan betala för heldag eller bara eftermiddag (14–18). Och det finns familjepaket.
 • Det går också att köpa biljetter i förväg på nätet.
 • Du kan betala till för att få möjlighet att låsa in dina värdesaker i ett skåp. Skåpen är utplacerade på flera ställen på området så det är bara att välja.
 • Det finns fräscha omklädningsbås och toaletter.
 • Du kan också betala extra för att få en solstol eller en cabana. Vi valde att lägga våra saker gratis på gräset istället.
 • Det går inte att hyra handdukar så ta med eller köp i shopen vid entrén.
 • Det finns gott om restauranger men det är i stort sätt samma mat i alla – hamburgare, varmkorv, pizza, varma mackor och våfflor…
 • Det finns några längdgränser att ha koll på. Dels för inträdet (under eller över 140 ger olika pris samt under 100 är gratis) och för de olika attraktioner. Läs mer om de olika längderna här. Vi entrén var de nog men vid attraktionerna så var det på ett ungefär som gällde.
 • Massor av solskydd! Det är inte mycket som är i skugga.

En karta över Istralandia

2 reaktioner till “Istralandia Aquapark i Istrien, Kroatien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.