Tågsemester 2019 – en dag i Köpenhamn med Tivoli

Både ungarna och vi vaknade ganska tidigt efter en helt ok natt på vårt hostell Annex Copenhagen. Vi kan nog säga att ungarna var mer än taggade för vårt kommande besök på Tivoli.

Frukost på rummet

Det blev frukost på rummet idag. Och då ingen lyxig room service utan Roger gick ut en sväng till närmaste Netto och kom tillbaka med yoghurt, bröd och äppeljuice.

Ett bord med bananer, bröd, jos och yoghurt.
Ingen lyxfrukost direkt men den funkade.

Inträde på Tivoli

När vi är på Grönalund brukar det sällan löna sig att köpa åkband utan vi kör med styckebiljetter därför frågade vi om det på Tivoli också men killen i kassan förklarade att åkpass skulle löna sig efter 3–5 åka beroende på vilka attraktioner man valde så vi insåg ganska snabbt att det var bara att köra på paket med inträde och åkpass för hela familjen. Ungefär 2 000 svenska kronor fattigare gav vi oss in i parken.

En damm med grönska runt och röda trähus.
Tivoli består inte bara av åkattraktioner utan även fina parkmiljöer.

Rufus krymper

I början av dagen blev Rufus överlycklig för att de mätte in honom på över 1,20 i flera attraktioner. Vi körde på och alla var nöjda och glad. Men fram på dagen började de helt plötsligt neka Rufus och säga att han var någon centimeter för kort. Även i en av attraktionerna han redan åkt. Han blev jätteledsen och är man glad i fartiga attraktioner och inte 1,20 så finns det inte så mycket kul kvar på Tivoli tyvärr.

En karusell med guldiga och silvriga säten.
Den här gillade Morris att åka. Längdkrav 140 cm.

Lunch på Price’s Diner

Dagens miss, förutom att Rufus krympte, var att vi insåg försent att det var dags för lunch. Klockan var två innan vi började leta efter någon stans att äta. Jag blev nog grinigast tätt följt av Morris innan vi fick i oss mat på Price’s Diner. Helt ok burgare men kanske inte stället vi valt om vi haft lite mer betänketid.

Innifrån en restaurang med röda soffor och vita stolar.
Ok ställe med precis som i övriga parken, långt ifrån billigt.

Tivolis akvarium

Eftersom Rufus tappade lite sugen på att åka karuseller så gick han och jag in på akvariet som också finns på Tivoli. Det ingick inte i åkpasset utan vi fick betala inträde till det separat. Rufus blev lite besviken för att det var så litet – en stor tank och två eller tre mindre – men jag njöt som vanligt av att se fiskar och koraller.

Ett barn står och tittar in i ett akvarium.
En av de mindre tankarna med koraller och småfisk.

En sväng på Ströget

Vid femtiden kände Roger och jag att det räckte med Tivoli för den här gången och vi gick ner mot Ströget. Morris saknar har ingen keps så vi kikade lite i sportaffärer men hittade inget. Rufus hade fått ont i benen så det var läge att vända hemåt igen. Men innan det blir det middag vid en korvmoj på Rådhusplatsen.

Människor köar utanför en korvkiosk.
Kvällen middag på Rådhusplatsen.

3 reaktioner till “Tågsemester 2019 – en dag i Köpenhamn med Tivoli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.