Lifsresors vardag v 26

Den här veckan har verkligen fotbollsfebern drabbat oss. Åttondelen i måndags och sen den fantastiska kvartsfinalsvinsten igår mot Tyskland. Så jäkla imponerad!

Efter matchen, under läggningen av Rufus började googla på möjligheten att ta sig till Lyon den 7 juli. Ja, jag vet, inte helt friskt då vi är inbokade på ett tåg till Köpenhamn den dagen som start på vår tågsemester. Men flyger vi till Zürich, sover en natt där, tar tåget till Lyon, går på matchen, sover två nätter i Lyon och sen tar tåget till Frankfurt är vi i fas med på rutt och kan fortsätta enligt vår bokning. Vi kan ju alltid drömma… Men först en semifinalvinst!

Den här veckan har Rufus varit hos mormor och morfar. På dagarna har han och hans två kusiner varit på Sommarkul, dagkollo med lek, idrott och en massa lek. Jag blir lite nostalgisk då jag själv sommarjobbade som ledare på Sommarkul under ett par somrar på gymnasiet. Rufus var mycket nöjd och han och kusin L har redan bestämt att de ska gå tillsammans nästa sommar.

I helgen har Morris och Roger varit på fotbollscup i Örebro. Första gången med övernattning. Spännande och slitigt. Jag har fått rapporter med bilder och en filmsnutt när hela laget sitter på golvet i deras övernattningsklassrum och sjunger hejaramsor för våra svenska VM-spelare. Rufus och jag skrek oss hesa hemma i soffan istället.

Medan Rufus var på Sommarkul har Morris provat på något nytt. Han har gått på tennisskola den här veckan. Kul tyckte Morris och vi bävar lite över att försöka få in en idrott till på schemat i höst. Fotboll, innebandy, bandy och tennis…

Ett barn på cykel med ryggsäck.
Påväg till tennisskolan.

I torsdags var jag på barn- och ungdomsfestivalen Mitt 143 i Vårby gård och det utan mina ungar. Jag var där och jobbade för min nuvarande uppdragsgivare, pratade bostäder och ett nytt bostadsområde. Kul med så mycket nyfikna vårbybor, både stora och små.

Tre händer pekar på en modell av ett bostadsområde.
Ett blivande Vårby Udde.

Sen var det utbyggnaden av huset som nu har fått en ny källartrappa men ingen källardörr än. Ser lite roligt ut med en trapp rakt in i en vägg. Nu tar bygget lite semester och vi med snart. En vecka kvar!

En nybyggd betongtrapp och en trädgård som bara är en leråker.
Ny källartrapp. Känns härligt att det händer saker på huset men så tröckigt att ha en trädgård som ser ut så här när det är högsommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.