Lifsresors vardag v 25

Midsommar och långhelg var den perfekta avslutningen på veckan. Den här veckan har verkligen känts som en riktig sommarvecka. Morris har gått på fotbollsskola, vi har hunnit med kvällsdopp och vädret har haft en massa sol och kraftiga regnurladdningar. Precis som en sommar ska vara.

Dock började veckan mindre roligt. I måndags gick vårt larm i huset. Byggjobbarna hade grävt av inkommande el när de skulle gräva för vår nya källartrappa. Roger fick kasta sig ur ett jobbmöte för att åka hem och fixa med Fortum och en jourelektriker. Inte kul! Ja ja, det är i alla fall inte vi som behöver betala…

En grop bredvid ett hus där en kabel syns.
Avgrävd och lagad kabel med inkommande el.

På kvällen hade vi i alla fall barnvakt så Roger och jag kunde gå ut och käka och samtidigt planera inför sommarens tågsemester.

En tallrik med lax och nudlar.
God middag på Astrids. Men jag kommer aldrig bli någon matfotograf…

tisdag var det min tur att hämta ungarna. Rufus från föris och Morris från fotbollsskola. Det firade vi med glass.

torsdag var den sen dags att gå på ledighet som firades med att titta på fotbolls-VM även om matchresultatet inte var så mycket att fira. Klart surt med ett felaktigt godkänt mål.

De flesta år som vi bott i vårt hus har vi firat midsommar i vår trädgård. Men eftersom vi inte har någon trädgård just nu så tog vänner över. Himla skönt och himla mysigt hade vi. Sill, femkamp, fotbolls, grill, prat och nostalgispellista. Och vi kunde sitta ute hela kvällen!

Tre lag hoppar säck.
Femkamp med bland annat säckhoppning.

Stora delar av midsommardagen ägnade jag och Roger i vår källare. Eftersom halva källaren ska grävas ur så måste allt som finns i den halvan in i den andra. Inte helt lätt så vi har verkligen fått lov att rensa och sortera men nu ser det i alla fall lite ljusare ut även om inte allt är klart. Sen tröttnade ungarna och Roger tog med dem och spelade fotboll och badade. Själv fick jag fortsätta ett tag till i källaren.

Till kvällen överraskade Roger barnen med att de skulle sova i vår nya källardel som nu har ett betonggolv, uppmurade väggar och en presenning som tak. Mysigt och spännande.

En vuxen och två barn på madrasser på ett betonggolv.
Utomhussovning. I alla fall nästan.

Idag söndag har vi köpt nya gympadojor till ungarna. Hög tid! Sen var det dags för Rufus tillsammans med två kusiner att åka till mormor och morfar och en veckas dagkollo. Han så verkligen fram emot detta men var också lite nervös.

Fyra barn spelar fotboll på en gräsplan med en sjö i bakgrunden.
Rufus och kusinerna hittade snabbt en granne att spela fotboll med. Rufus var så upptagen att han knappt hade tid att säga hejdå till mig innan jag körde tillbaka till Stockholm igen.

Åter i Stockholm igen lyckades Roger och jag boka in ytterligare två boenden på vår tågsemester. 2 nätter på hotell i Ljubljana och 4 nätter i en lägenhet i Bled. Bara två veckor kvar!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.