Lifsresors vardag v 24

Nu är det sommar! Skolavslutningen är avklarad och VM har startat. Då är det ju bara så. Husutbyggandet går också framåt. En vecka kvar innan det är semesterdär också.

Måndag med kvällsdopp i Kyrksjön. Älskar sommarkvällar!

Två barn vid en badbrygga.
Lyxen att kunna gå ner och ta ett kvällsdopp.

I tisdags jobbade jag hemifrån på förmiddagen för kl 12.00 var det dags för skolavslutning på Morris skola. Tal, körsång, stipendieutdelning och allsång. Och Den blomstertid men en skvätt tårar.

Massa folk utanför en gul gammal byggnad.
Skolavslutning vid Åkeshofs Slott.

Till kvällen var det så äntligen dags för Sveriges premiär i fotbolls-VM. När det var som mest spännande i kvalet råkade vi klämma ur oss till ungarna att går Sverige vidare så åker vi till Frankrike i sommar. Vi gjorde ett tappert försök i sommarplaneringen men lyckades inte tillslut. Så fotbolls-VM får vi tyvärr se på hemmaplan förutom finalen som vi kommer att få se första halvlek på ett tåg mellan Stockholm och Köpenhamn och andra halvan när vi kommit fram till Köpenhamn. Undrar var närmaste sportbar finns?

Onsdag hade Roger sommarfest med sitt uppdrag. Fotbollsträning för Morris och i övrigt tog vi det lugnt hemma.

I torsdagskväll hade Rufus in efterlängtade avslutningsmiddag på föris för alla som ska börja förskoleklass till hösten. Vi hämtade som vanligt och lämnade igen kl 18.00. Nyduschad och med finskjorta och sommarhatt. De hade fått tacos, efterrätt och lekt lekare. Det hela avslutades med att de fick var sin ros av pedagogerna och sen kramkalas. SÅ himla fina!

I fredags åkte Rogerför att hjälpa sina föräldrar över helgen så i lördags åkte jag och ungarna ut till våra vänner på Dalarö. Deras barn spelade dock handbollscup men Morris och Rufus roade sig i deras pool medan jag fick några trevliga prattimmar med S innan vi åkte tillbaka mot stan igen.

Söndag och (som vanligt) kalasdag. Men innan Rufus gick på kalas så cyklade vi alla tre till fotbollsplanen hade en egen fotbollsträning. Men efter ett tag så slutade Morris att passa Rufus så då gav jag upp i värmen och bestämde att det var baddags. Vi cyklade vidare till Kyrksjön och bad från bryggan. Alla glada tills Rufus knuffade i Morris. Och Morris gav igen. Då fick jag nog och tog med mig båda ungarna hem igen. Inte alltid bara solsken…

Ett bar som hjular på en fotbollsplan.
Ibland blir det mer hjulning än fotboll för Rufus.
två barn cyklar på en stig. Grön växlighet runt om.
Grönare än grönast! Älskar stigen kring Kyrksjön.

Mer fotbolls-VM. Sverige vann men spelade inge vidare. Bättring inför nästa veckas match mot USA. Jag vet att ni kan!

Nu är i alla fall Roger hem igen och fick ta kvällens nattning med ungarna…

2 reaktioner till “Lifsresors vardag v 24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.