Besöka Puerto de Mogán, Gran Canaria

En av fördelarna med att vi hade hyrbil hela vår vecka på Gran Canaria var att vi kunde svänga förbi Puerto de Mogán flera gånger. Vi åt lunch där en dag och middag två andra dagar. Vi provade också den lilla stranden mitt i byn och tittade på en fantastisk solnedgång i Atlanten.

Mysig by med marina

Puerto de Mogán är en mysig liten turistort och fiskeby på sydvästra Gran Canaria. Våghalsiga klippbad och en liten liten sandstrand. Fiskebåtar och turistbåtar i hamnen. Massor av restauranger och en hel del butiker. Vackra hus och en fantastisk solnedgång.

Småbåtshamn med vita hus med färgglada knutar.
Delar av den lilla hamnen med sina charmiga hus.
Palmer och bliommor gör skuggor på en vit husvägg med grönt fönster.
Vackra hus och vackra skuggor.
Småbåtshamn fulll med folk och små vita hus.
Hamnen i Puerto de Mogán är ett bra ställe att hitta en restaurang eller bara ta en glass och titta på folk.
Två barn som sitter och tittar ut över en småbåtshamn.
Morris och Rufus käkar glass.

Badeftermiddag på minisandstrand

Mitt inne i Puerto de Mogán finns en liten sandstrand omsluten av två vågbrytare. Den var vår plan B en eftermiddag efter att vi misslyckats att hitta en parkeringsplats vid stranden Playa de Tauro. Stranden är inte stor och vid vårt besök väldigt välbesökt. Vi snirklade oss fram och tillslut hittade vi en liten plätt där vi kunde få plats med våra handdukar. Vattnet var grumligt och nästan lika packat som stranden men som plan B så funkade det, men verkligen inte mer än så.

En sandstrand översållad av parasoller.
Som packade sillar på stranden i Puerto de Mogán.

Vackra hus och vackra solnedgångar

Längs sydkusten på Gran Canaria tyckte jag inte det fanns mycket vackert men i Puerto de Mogán hittade vi både vackra hus och vackra solnedgångar. Båda väl värda en sväng ner till byn. De vackra husen hittar du i anslutning till marinan innanför den stora vågbrytaren och solnedgången ser du bäst om du går längs kanten av berget där vågbrytaren börjar. Där finns till och med ett ställe som heter Sunset Point.

Två barn som håller hand i motljus när solen går ner i havet.
Två vackra barn och en vacker solnedgång.
Ett barn håller upp handen mot solen när en kvinna tar kort.
Behind the scene-bild från när vi tog solnedgångsbilder i Puerto de Mogán.

Här har jag skirviet ett blogginlägg med en massa solnedgångsbilder.

Restauranger i Puerto de Mogán

Lunch på N44 restaurant and bar

Vi behövde handla ett par saker och svängde av vid en skylt, med texten shoppingmall, på vägen in mot Puerto de Mogán. Det visade sig inte vara något lyckodrag utan en halvt öde shoppinggalleria med få öppna butiker och någon matvaruaffär. Shoppingen uteblev men vi insåg att vi var lunchhungriga och några öppna restauranger hittade vi på övre plan. Längst upp och längst in hittade vi N44 restaurant and bar som visade sig vara riktigt bra. Inget unikt men goda vällagade hamburgare och pizzor som mättade.

En skylt med texten N 44 Restaurant and Bar.
Överraskande ok restaurang i öde galleria.

Glass på Gelatomania

Största glassbaren i Puerto de Mogán är Gelatomania vars namn är en ganska bra beskrivning på stället. Varsin glass inhandlades och kanske hälften åts upp och det berodde verkligen inte på smaken utan storleken.

En grön glass med grädde och rån.
Mintglass på Gelatomania.

Middag på Mar Azul

En tidig kväll åt vi middag på restaurang Mar Azul. En trevlig fisk- och skaldjursrestaurang. Bra mat och trevlig serveringspersonal.

Ett barn äter bläckfisk.
Så länge det finns skaldjur och bläckfisk är Morris nöjd.

Middag på La Linterna

En av våra sista kvällar på Gran Canaria åt vi middag på La Linterna som ligger precis ovanför den lilla stranden i Puerto de Mogán. Bara ok paella men Morris var mycket nöjd med skadjurspastan. Restaurangen var dock lite i det turistigaste laget för min smak.

En tallrik med skaldjurspasta och ett barn i bakgrunden.
Skaldjurspastan fick godkänt på La Linterna.
Närbild på skaldjurspaella.
Har både ätit klart bättre och sämre Paella.

 

2 reaktioner till “Besöka Puerto de Mogán, Gran Canaria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.